Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Παράκληση στον Άγιο Χαράλαμπο για απαλλαγή από την λοιμική νόσο

Παράκληση στον Άγιο Χαράλαμπο για απαλλαγή από την λοιμική νόσο

Παράκληση στον Άγιο Χαράλαμπο για απαλλαγή από την λοιμική νόσο

Παράκληση στον Άγιο Χαράλαμπο για απαλλαγή από την λοιμική νόσο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού στην Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων.

Ως γνωστόν, στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων φυλάσσεται ευλαβικά η τιμία Κάρα του Αγίου Χαραλάμπους ως τιμαλφέστατο κειμήλιο, και αποτελεί για την Μητρόπολη ολοκληρη, μεγίστη ευλογία. Κατά την φετινή εορτή, το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιερας Μονής, θεία εμπνεύσει, αποφάσισε να μεταφερθεί για τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία η τιμία κάρα του Αγίου Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, προκειμένου να τελεσθεί η εορτή του Αγίου στην πόλη της Καλαμπάκας, και να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς να μετέχουν αυτής της μεγάλης ευλογίας να προσκυνήσουν την τιμία και θαυματουργό Κάρα του Αγίου, το ιερότατον αυτό και πάνσεπτο κειμήλιο της Ορθοδοξίας.

Έτσι, πριν τον Εσπερινό της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος υποδέχθηκε την Κάρα του Αγίου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας, και εν συνεχεία τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός. Ακολούθως, ενώπιον της Αγίας Κάρας, ο Σεβασμιώτατος, έψαλλε προς τον Άγιο ιερά παράκληση, η οποία ικετεύει τον Ιερομαρτυρα Χαράλαμπο να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την λοιμική νόσο.

Την ημέρα της εορτής του Αγίου, ο Σεπτός Ποιμενάρχης χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία και την ιερά παράκληση. Η τιμία κάρα ανεχώρησε για την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, όπου κάθε πιστός έχει την δυνατότητα να προσέλθει και να την προσκυνήσει.

Ο κ. Θεόκλητος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα των δύο ημερών, τόνισε την αξία που έχουν τα ιερά λείψανα και η προσκύνησή τους. ” Ο άγιος Χαράλαμπος”, σημείωσε, “είναι το κλέος όλων των Ελλήνων, αφού σε πολλά μέρη της πατρίδας μας έχει επέμβει και τα έχει απαλλάξει πολλάκις από λοιμικές νόσους.” Επίσης, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ” Πρέπει σε τέτοιες δύσκολες στιγμές για την ανθρωπότητα, να προσφεύγουμε στον Θεό και τους Αγίους, ώστε να μην μας αφήσει η υγειονομική κρίση πνευματικά αναπήρους, κάτι που είναι πολύ πιο σοβαρό από την υγεία του σώματος.”

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Παράκληση στον Άγιο Χαράλαμπο για απαλλαγή από την λοιμική νόσο»:

Κερκύρας Νεκτάριος: Ελπίζουμε στον ζώντα Θεό
Η Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Μητρόπολη Θηβών
Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δράμας
Πανηγυρικός εορτασμός στον Άγιο Χαράλαμπο Λενταριανών
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Άγιο Χαράλαμπο Βεβεκίου
Πανηγύρισε τον Άγιο Χαράλαμπο η Φθιώτιδα εν καιρώ πανδημίας

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο