Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Φθάσαμε στη εποχή να λαμβάνουμε εντολές περιορισμού της ελευθερίας μας

Κερκύρας Νεκτάριος: Φθάσαμε στη εποχή να λαμβάνουμε εντολές περιορισμού της ελευθερίας μας

Κερκύρας Νεκτάριος: Φθάσαμε στη εποχή να λαμβάνουμε εντολές περιορισμού της ελευθερίας μας

Κερκύρας Νεκτάριος: Φθάσαμε στη εποχή να λαμβάνουμε εντολές περιορισμού της ελευθερίας μας

Με την ευκαιρία της εορτής του θαύματος της ομματόσεως του τυφλού Θεόδωρου, ο οποίος ήρθε από την ανατολή για να ζητήσει με πίστη από τον Άγιο Σπυρίδωνα την θεραπεία του, εορτάζει ένα εκ των Διαποντίων νήσων, το Μαθράκι.

Ο Μητροπολίτης λειτούργησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο θαύμα που επιτελέστηκε και με αυτή την αφορμή εξήγησε στο εκκλησίασμα το πώς συντελούνται τα θαύματα στη ζωή των ανθρώπων. Όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν στο Θεό ζητούν ένα θαύμα στη ζωή τους, αλλά για να γίνει το θαύμα χρειάζεται η πίστης, όπως ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, σε ανάλογες περιπτώσεις που ζητούσαν οι άνθρωποι την θεραπεία τους ή την επίλυση των όποιων προβλημάτων στη ζωή τους, ο Ιησούς Χριστός τους ρωτούσε περί του μέτρου της πίστεως των. Έπειτα τους έδιδε άφεση στις αμαρτίες τους και συνετελείτο το θαύμα.

Όλοι οι Άγιοι της πίστεως μας, μεταξύ των οποίων και ο Άγιος Σπυρίδων, ο δικός μας Άγιος, έλαβαν την χάρη της θαυματουργίας. Οι ίδιοι δεν θαυματουργούν. Η παρρησία που έχουν στο Θεό, αυτή είναι η δύναμις που ικετεύουν τον Θεό προκειμένου να επέμβει στη ζωή των ανθρώπων που εκζητούν την χάρι και αποδέχονται τον Θεό εν ταπεινώσει και μετανοία.

Στη εποχή μας οι άνθρωποι έχουμε μεταλλαχθεί όπως μεταλλάσσεται και ο επάρατος σύγχρονος ιός που μαστίζει την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι έχουμε αυτοπαγιδευτεί στις προσφορές του σύγχρονου κόσμου και του συμφέροντος, πιστεύοντας ότι μόνο με την προσφορά της τεχνολογίας, της επιστήμης, του διαδικτύου και των σύγχρονων πνευματικών σειρήνων, η ζωή μας θα γίνει πιο εύκολη και περισσότερο άνετη, αλλά αντί της ανέσεως και της ευκολίας ο άνθρωπος στερήθηκε την ελευθερία του, την εικόνα του Θεού που φέρει μέσα του και φυλακίστηκε στο εγώ του και τον ατομισμό του. Φθάσαμε στη εποχή να λαμβάνουμε εντολές περιορισμού της ελευθερίας μας και της βουλήσεως μας, δώρα με τα οποία μας δημιούργησε ο Θεός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους ανθρώπους να αναθεωρήσουμε όλοι μας την ζωή μας και να ζήσουμε στα μικρά νησιά τα οποία μας χάρισε ο Θεός με την απλοϊκή ζωή που οι πατέρες μας και ο Θεός, μας κληροδότησε. Ευχήθηκε τόσο στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους απόδημους της Αμερικής ο Άγιος Σπυρίδωνας να πρεσβεύει εις τον Θεό και να φυλάττει τα νησιά μας και την πατρίδα μας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Φθάσαμε στη εποχή να λαμβάνουμε εντολές περιορισμού της ελευθερίας μας»:

Η Εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Η Εορτή του Οσίου Παϊσίου στην Πάτρα
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίου Νικοδήμου Πυργετού
Πανήγυρις Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης στην Κάλυμνο
Περισσότερα από 108 εκατομμύρια ευρώ το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας για το 2020

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο