Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Νικούμε τον φόβο με την πίστη στον Χριστό

Κερκύρας Νεκτάριος: Νικούμε τον φόβο με την πίστη στον Χριστό

Κερκύρας Νεκτάριος: Νικούμε τον φόβο με την πίστη στον Χριστό

Κερκύρας Νεκτάριος: Νικούμε τον φόβο με την πίστη στον Χριστό

Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 9 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος έλαβε αφόρμηση από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, στην οποία ο Χριστός, πριν περπατήσει στα κύματα και σώσει τους μαθητές από τον ενάντιο άνεμο, προσευχήθηκε για αρκετές ώρες, δείχνοντάς μας ότι ο καθένας από εμάς χρειάζεται πνευματική ανασυγκρότηση, για να μπορέσει να σταθεί σε καταστάσεις φόβου και δυσκολίας. Ο Χριστός δεν εγκαταλείπει τους μαθητές Του, όπως δεν εγκαταλείπει και κάθε χριστιανό. Για να νικήσουμε όμως τον φόβο και τα άγχη μας, χρειάζεται να τον προσεγγίσουμε με τα εσωτερικά μάτια μας, αυτά που ντύνονται με την χάρη του Θεού και μπορούν να κατανοήσουν την θεϊκή δόξα και το θεϊκό φως. Οι μαθητές του Χριστού φοβήθηκαν όταν Τον είδαν να πλησιάζει, γιατί έβλεπαν μόνο με τις εξωτερικές αισθήσεις. Όταν όμως άκουσαν την θεϊκή φωνή Του, τότε αφυπνίστηκαν. Λειτούργησε η πνευματική τους όραση και ελευθερώθηκαν από τον φόβο. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει εσωτερική, ψυχική καθαρότητα και για να γίνει αυτό χρειάζεται η αγάπη της θυσίας, η αγάπη της άκτιστης δωρεάς του Θεού!

Οι μαθητές κατόπιν ομολόγησαν ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού. Πρώτα ο Πέτρος, ο οποίος, παρά την ολιγοπιστία του, θέλησε να πάει κοντά στον Χριστό. Οι μαθητές ομολόγησαν ότι «αληθώς Θεού Υιός εστίν ούτος». Αυτή την ομολογία την χρειαζόμαστε στην εποχή μας, στην μεγάλη δοκιμασία την οποία ζούμε, στην οποία δεν προτάσσουμε τον Θεό, αλλά τα ανθρώπινα μέτρα. Ας μη νικηθούμε από τον φόβο, από τις νοοτροπίες που αντιτάσσονται στον Θεό και ας αφήσουμε τη ζωή μας να πορεύεται με Εκείνον!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Νικούμε τον φόβο με την πίστη στον Χριστό»:

Μάνης Χρυσόστομος: Ανάμεσα στο Θαβώρ και την Γεθσημανή
Πατρών Χρυσόστομος: Η Παναγία μας έσωσε πάντοτε και θα σώσει και τώρα την Πατρίδα μας…
Πανήγυρις Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών
Εορτή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τους πληγέντες από την φονική κακοκαιρία στην Εύβοια

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις