Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Πολεμουμένη νικά η Εκκλησία!

Κερκύρας Νεκτάριος: Πολεμουμένη νικά η Εκκλησία!

Κερκύρας Νεκτάριος: Πολεμουμένη νικά η Εκκλησία!

Κερκύρας Νεκτάριος: Πολεμουμένη νικά η Εκκλησία!

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Αντωνίου πόλεως λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 17 Ιανουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Η θεία λειτουργήθηκε μεταδόθηκε απ’ ευθείας από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως. Απευθυνόμενος προς τους ακροατές ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Μέγας Αντώνιος εφάρμοσε στην ζωή του τον αποστολικό λόγο «πάντα μοι έξεστι, αλλ’ ου πάντα μοι συμφέρει». Έδειξε στον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος ειδωλοποιεί τον εαυτό του, ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε την λογική του πειρασμού, του διαβόλου, ο οποίος μας πείθει ότι τα καλά και συμφέροντα δεν έχουν να κάνουν με τις ψυχές μας, αλλά με την ύλη και τις απολαύσεις.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της ζωής του Αγίου Αντωνίου ήταν το γεγονός ότι αρνήθηκε να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, για να συμβουλεύσει τον αυτοκράτορα, ακολουθώντας την προτροπή ενός συνασκητή του: «αν πας στην Κωνσταντινούπολη θα είσαι ο Αντώνιος, αν δεν πας, θα είσαι ο Μέγας Αντώνιος», δίνοντάς μας ένα πολύτιμο μήνυμα μη ταύτισης με την εξουσία, η οποία χρησιμοποιεί την πίστη για δικό της όφελος, όπως κάνει και στους καιρούς μας.

Οι Άγιοι πάλεψαν διά της ασκητικής τους ζωής και ξεδίψασαν πνευματικά τους ανθρώπους, γι’ αυτό και η έρημος έγινε στα χρόνια του Μεγάλου Αντωνίου πολιτεία. Μας δείχνουν τι σημαίνει ο πνευματικός αγώνας. Τι σημαίνει να έχουμε απάρνηση του εαυτού μας. Να μην προσκυνούμε είδωλα, να μην υποκύπτουμε στο κοσμικό δέλεαρ. Να έχουμε πνευματικό προσανατολισμό.

Ας φωτιζόμαστε από τους αγίους! Οι πύλες του Άδου δεν θα κατισχύσουν της Εκκλησίας. Πολεμουμένη λαμπροτέρα καθίσταται η Εκκλησία, όπως αναφέρει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Την πίστη του Χριστού δεν την χορηγούν ούτε τα πολιτικά ούτε ιδεολογικά ούτε τα κοσμικά ούτε τα υλικά συστήματα! Την πίστη την χορηγεί ο Χριστός στην καρδιά μας. Με την πίστη μεγαλούργησαν οι άγιοι και ζητούμε τις πρεσβείες τους για όλη την Εκκλησία. Ουδέποτε οι άγιοι θα σταματήσουν να δέονται και να προσεύχονται για μας! Ας τους ακολουθούμε!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Πολεμουμένη νικά η Εκκλησία!»:

Εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος
Μητροπολίτης Γαλλίας: Η επιστήμη είναι Θείο δώρο στην υπηρεσία του ανθρώπου
Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Βεροίας (ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτή Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας
Εορτή Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας
Τι ισχύει από αύριο σε Εκκλησίες και Μοναστήρια;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο