Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Θεμέλιο στη ζωή μας ο Χριστός που νικά τον φόβο

Κερκύρας Νεκτάριος: Θεμέλιο στη ζωή μας ο Χριστός που νικά τον φόβο

Κερκύρας Νεκτάριος: Θεμέλιο στη ζωή μας ο Χριστός που νικά τον φόβο

Κερκύρας Νεκτάριος: Θεμέλιο στη ζωή μας ο Χριστός που νικά τον φόβο

Στους Καρουσάδες στη Βόρεια Κέρκυρα και στον ναό του Αγίου Γεωργίου λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Ο κ. Νεκτάριος παρουσίασε στους κατοίκους τον νέο εφημέριο, πολύτεκνο ιερέα π. Δημήτριο Γεωργακόπουλο.

Ο κ. Νεκτάριος απευθυνόμενος στους πιστούς τόνισε ότι ο Χριστός ως τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος περιέρχεται την Παλαιστίνη για να υπομνήσει την αλήθεια για την σωτηρία, να κηρύξει την μετάνοια. Ο Χριστός με την παρουσία Του κρίνει τις διαθέσεις των ανθρώπων, ιδίως όσων όπως οι Φαρισαίοι, οι θρησκευτικοί άρχοντες, αλλά και οι Σαδδουκαίοι, η πολιτική ηγεσία της εποχής, ήθελαν έναν Θεό στα μέτρα τους, έναν Θεό όχι αγάπης και μετανοίας, αλλά έναν Θεό που θα τους δικαίωνε για τον εγωισμό τους. Γι’ αυτό και ο Χριστός δεν διστάζει να θεραπεύσει και ειδωλολάτρες, όπως ο δούλος του εκατοντάρχου, κατά παράκληση του κυρίου του, ο οποίος ήταν άνθρωπος βαθιάς πίστεως.

Η πίστη στον αληθινό Θεό είναι το κριτήριο για να έχει νόημα η ζωή μας. Δεν είναι τα υλικά αγαθά και το συμφέρον που δίνουν αληθινή χαρά. Σαθρότητα κυριαρχεί στη ζωή μας και γι’ αυτό απογοητευόμαστε. Η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι ο φόβος, τόσο για τη ζωή όσο και για τα αγαθά μας. Το θεμέλιο όμως στη ζωή μας είναι ο Ιησούς Χριστός. Σ’ Αυτόν καλούμαστε να επιστρέψουμε. Να ξαναβρούμε τον έσω άνθρωπο. Ο εκατόνταρχος διέγραψε την προτεραιότητα των αξιωμάτων του και ταπεινώθηκε. Η πίστη τον έκανε να είναι ταπεινός και με αγάπη για τον υπηρέτη του να παρακαλέσει τον Χριστό για το θαύμα. Η αρετή του τον έκανε να βρει το αληθινό Φως. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε κι εμείς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμάρη και τους συνεργάτες του, επισκέφθηκαν την γωνιά ανακύκλωσης Βόρειας Κέρκυρας στην Αστρακερή Καρουσάδων. Ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας για την πρωτοβουλία του να προστατεύσει το περιβάλλον (έχει δημιουργήσει ήδη 23 συνολικά τέτοιες γωνιές) και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους ώστε να συμβάλουν να μην πετιούνται υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Θεμέλιο στη ζωή μας ο Χριστός που νικά τον φόβο»:

Η πρώτη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου μετά από 24 χρόνια στην Καμπέρα της Αυστραλίας
Κουρά Μοναχού στη Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας (ΦΩΤΟ)
Θεμελίωση Παρεκκλησίου Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Μητρόπολη Κίτρους (ΦΩΤΟ)
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στο Αγρίνιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο