Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Χρειαζόμαστε έξοδο από το πνευματικό σκοτάδι

Κερκύρας Νεκτάριος: Χρειαζόμαστε έξοδο από το πνευματικό σκοτάδι

Κερκύρας Νεκτάριος: Χρειαζόμαστε έξοδο από το πνευματικό σκοτάδι

Κερκύρας Νεκτάριος: Χρειαζόμαστε έξοδο από το πνευματικό σκοτάδι

Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στους Βουνιατάδες χοροστάτησε το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος, το γενέθλιο του οποίου εορτάζουμε, υπήρξε ο λύχνος του φωτός. Ο Θεός έδωσε την υπόσχεση στον λαό Του ότι δεν τον εγκαταλείψει και αυτός ο λαός είχε εμπιστοσύνη στον λόγο Του. Τόσο οι Ιουδαίοι όσο και οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αντιληφθεί το σκοτάδι στο οποίο βάδιζε ο κόσμος άνευ Λυτρωτού. Οι Ιουδαίοι όμως είχαν ήδη την αποκάλυψη του ανθρώπου. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν τον σπερματικό λόγο, είχαν κι αυτοί ένα είδος φωτισμού από το Άγιο Πνεύμα. Ένιωθαν όλοι ότι έπρεπε να έρθει η προσδοκία των εθνών και ο Πρόδρομος έγινε το λυχνάρι που άνοιξε τον δρόμο για να νιώσει ο κόσμος ότι το Φως που είναι ο Χριστός έρχεται.

Ο Πρόδρομος γεννήθηκε με υπέρβαση του φυσικού νόμου του χρόνου. Η στειρότητα ξεπεράστηκε χάρις σε θαύμα του Θεού. Ο Πρόδρομος έζησε στην έρημο, μίλησε περί της αληθείας. Έζησε το μαρτύριο, επειδή έλεγξε την κορυφή της πυραμίδας της άρχουσας τάξης. Κήρυξε την μετάνοια και την επιστροφή στην γνώση του αληθινού Θεού. Το αίμα του μαρτυρίου του, όπως και όλων των μαρτυρίων των αγίων, είναι και μία υπόμνηση προς όλους μας ότι καλούμαστε σε μία συνεχή μετάνοια.

Τον τιμούμε λοιπόν ως την φωνή της αληθείας, ως τον κήρυκα της μετανοίας, ως εκείνον που αναγνώριζε την φθορά της φύσεώς μας και μας έδειξε ότι διά της μετανοίας ζούμε τον Θεό. Στην εποχή της λατρείας του ατομισμού και του εγωκεντρισμού, οπότε οι άνθρωποι δεν κατανοούμε ότι μόνο με την έξοδο από την αμαρτία θα συναντήσουμε τον Θεό και θα βρούμε την οδό της ζωής, το παράδειγμα του Τιμίου Προδρόμου ας είναι φως και για την δική μας πορεία.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Χρειαζόμαστε έξοδο από το πνευματικό σκοτάδι»:

Δε θα λειτουργήσουν φέτος οι Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης
Χαρμόσυνα ήχησαν οι καμπάνες στη Μητρόπολη Εδέσσης για την Αγιοκατάταξη του Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου
Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στη Μητρόπολη Ιεραπύτνης
Γενέθλιο Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού
Εορτή Αγίου Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων στο Λαγκαδά

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο