Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κερκύρας Νεκτάριος: Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα»

Κερκύρας Νεκτάριος: Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα»

Κερκύρας Νεκτάριος: Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα»

Κερκύρας Νεκτάριος: Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα»

Στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Βλαχέρνας στην Φουντάνα των Παξών συλλειτούργησαν το πρωί της Κυριακής του Θωμά 9 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, μετά του φιλοξενουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου. Στο τέλος της θείας λειτουργίας οι δύο Αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Ευαγγέλου Μουρίκη, ο οποίος επί πλείστα έτη διετέλεσε αρχιερατικός επίτροπος Παξών και άφησε το πνευματικό του στίγμα στο νησί.

Προσφωνώντας τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οι μαθητές ήταν συνηγμένοι διά τον φόβον των Ιουδαίων στο υπερώον την ημέρα της Αναστάσεως, επειδή το κατεστημένο της εποχής μισούσε τον Χριστό και τον καταδίκασε σε θάνατο. Όμως ο Χριστός ήρθε για να τους δώσει τη μαρτυρία της Αναστάσεως, να τους δείξει ότι το σώμα Του ήταν μεν πνευματικό, χωρίς τις ανάγκες των αδιάβλητων παθών, της πείνας, της δίψας, του κόπου, του πόνου, αλλά ήταν το δικό Του σώμα το οποίο μπορούσε να το ψαύσει ο καθένας. Γι’ αυτό και ο Χριστός κάλεσε τον Θωμά να ψαύσει, και να μην γίνει άπιστος, αλλά πιστός.

Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα». Ζητά από εμάς να ερευνούμε τις γραφές, ώστε να ανανεώνουμε την πίστη μας. Καλούμεθα να βγάλουμε την πνευματική αιθάλη, την πνευματική καπνιά της αμαρτίας, της σύγχυσης, της πλάνης, από την πίστη μας και να μιμηθούμε τον απόστολο Θωμά, διακηρύσσοντας το «ο Κύριός μου και ο Θεός μου», για να στερεωθεί ο Κύριος στην καρδιά μας. Η ζωή μας δεν σταματά στον θάνατο, αλλά προεκτείνεται στην αιωνιότητα και γι’ αυτό προσδοκούμε την κοινή ανάσταση, την ανάσταση των νεκρών, για να ζήσουμε αιωνίως την ελευθερία του Θεού.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κερκύρας Νεκτάριος: Ο Χριστός αρνείται το «πίστευε και μη ερεύνα»»:

Μνήμη των οσίων 172 Πατέρων των εν τη Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης αναιρεθέντων
200 χρόνια από το μαρτύριο του Αγίου Κυρίλλου του ΣΤ´
Εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και η επέτειος του Ολοκαυτώματος της Ναούσης (ΦΩΤΟ)
Λαμπρά πανηγύρισε η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη
Εορτή Αγίου Σίμωνος του Αποστόλου του Ζηλωτού
Κυριακή του Θωμά στην Ιερά Μονή Ρουκουνιώτου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο