Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κυδωνίας Δαμασκηνός: Η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός…

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός…

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός...

Κυδωνίας Δαμασκηνός: Η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός…

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στα Χανιά.

Στον περίλαμπρο ομώμυμο Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Χανίων τελέσθηκε ανήμερα της εορτής, πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού, Συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως κ.κ. Δαμασκηνού, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας αφορμόμενος από την επέτειο 4 χρόνων από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε τέτοιο καιρό το 2016 στο Κολυμβάρι Χανίων και από την Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία που έλαβε χώρο στον Ιερό αυτό Ναό ιερουργούντος της Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός, είναι το Σώμα του Χριστού, το οποίο αυξάνει και μεγαλουργεί και αντιμετωπίζει με επιτυχία τις νέες εξελίξεις. Αυτό το γεγονός πραγματοποιήθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Τα θέματα που επεξεργάσθηκε συνέβαλαν και συμβάλλουν στην επικράτηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της αγάπης μεταξύ των λαών και την άρση των φυλετικών και λοιπών διακρίσεων…

Είμαστε ευγνώμονες στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχου που επέλεξε την Κρήτη για την σύγκληση της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και περήφανοι για την επιλογή της λήξης Αυτής στον περικαλλή αυτό Ναό. Μπροστά στο μεγάλο αυτό γεγονός, παρακαλούμε να μη σβήσει η εικόνα και ιδιαιτέρως τα μηνύματα που τόσο θαυμαστά ακούστηκαν από τον άμβωνα αυτού του Ναού προς όλη την Οικουμένη…

Στον Παζινό Ακρωτηρίου την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός, τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

Στον Βατόλακκο Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Γομπάκης, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικό Εσπερινός προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός, ενώ στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Μαστοράκης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας κ.κ. Ειρηναίος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κυδωνίας Δαμασκηνός: Η Εκκλησία μας είναι ένας ζωντανός και δυναμικός οργανισμός…»:

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον Πολιούχο της Κορίνθου
Εορτή Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων στο Προσκύνημα Αποστόλου Παύλου Δερβένι (ΦΩΤΟ)
Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά την μνήμη του Αποστόλου Παύλου
Λαμπρά εορτάστηκε ο Απόστολος των Εθνών Παύλος στη Βέροια (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο