Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Λέρο

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Λέρο

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Λέρο
Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Λέρο
https://www.im-leka.gr/images/2019LEROS/
AGIONPATERON962019/AGPATERON9619_1.jpg

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Λέρο

Η Αγία μας Εκκλησία, από περάτων έως περάτων της οικουμένης, εόρταζε και πανηγύριζε χθες «εν ιματισμώ διαχρύσω περιβεβλημένη, πεπικοιλμένη» την μνήμη των 318 Θεοφόρων Πατέρων, της συνελθούσης στη Νίκαια της Βιθυνίας, της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ.Χ.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου κ.κ.Παΐσιος, ετέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό ναό της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λέρου, συμπαραστατούμενος υπό του εφημερίου πρωτοπρεσβυτέρου Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, όπου τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Πατέρων, των εν Νικαία συνελθόντων και την Α’ Οικ. Σύνοδο συγκροτησάντων.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Έπαρχος κ. Ι. Θεμέλαρος και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του τόνισε ιδιαίτερα ότι «οι Πατέρες, οι πολύφωτοι αστέρες του νοητού στερεώματος, μη φειδόμενοι κόπους, πόνους, κακουχίας, πανταχού, παντού και πάντοτε, με την κατά Χριστόν ζωή τους, το παράδειγμά τους και την διδασκαλία τους, διατράνωναν τον Αναστάντα Ιησού, «Υιόν του Θεού, Ομοούσιον και συναΐδιον, προ των αιώνων όντα».

Ορθώς, λοιπόν, σήμερα η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, τιμά και ψάλλει: «Την ετήσιον μνήμην σήμερον, των θεοφόρων πατέρων, των εκ πάσης της οικουμένης συναθροισθέντων, εν τη λαμπρά πόλει Νικαέων, των Ορθοδόξων τα συστήματα, ευσεβούντες πιστώς εορτάσωμεν».

Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας τίμησαν τα Άγια του Κυρίου Πάθη, ύμνησαν την Αγία Αυτού Ανάσταση, προσκύνησαν την Αγία Αυτού Ανάληψη, δόξασαν το Άγιο και προσκυνητό Όνομά Του και δογμάτισαν το Θεανδρικό Αυτού πρόσωπο.

Με την διδασκαλία τους κατετρόπωσαν του θεομάχου Αρείου την διδασκαλία, και τον Χριστό Μονογενή Υιό του Πατρός τρανώς ωμολόγησαν, και ο δωροδότης Κύριος τους δοξάσαντας αυτόν αντεδόξασε και στεφάνωσε με το αμαράντινο της δόξης στεφάνι».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης ετέλεσε το μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Σκόρδου.

Επιμέλεια-φωτογραφία: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κυριακή των Αγίων Πατέρων στη Λέρο»:

Αγρυπνία Παναγίας Ελεούσας στην Παλατιανή Ιλίου
25η Εορτή Νεότητος Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)
Κερκύρας Νεκτάριος: Οι Άγιοι Πατέρες είναι τα σύμβολα της Πίστεώς μας
Αγρυπνία Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Αγγελοχώρι
Θυμίαμα Αγίου Όρους

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο