Κυριακή των Απόκρεω στη Μητρόπολη Άρτης
Την Κυριακή των Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023, το πρωΐ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ελειτούργησε στον ενοριακό Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, στο χωριό Ελάτη Άρτας.
Στο Κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης ετόνισε, ότι “παράδεισος σημαίνει καρδιά, που αγαπάει”.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, Σμηναγών Βενετσάνο Άγγελο και Κουθουρίδη Γεώργιο.
Στις 23 Φεβρουαρίου το 1968, ημέρα Παρασκευή δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, με έδρα το αεροδρόμιο της Λάρισας, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή, προσέκρουσαν στην κορυφή του όρους Κοκκινόλακου της οροσειράς Πίνδου με αποτέλεσμα τη συντριβή τους και το θάνατο των χειριστών πριν προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματα.
Χειριστές ήταν ο Σμηναγός Βενετσάνος Άγγελος ετών 32 από την Καλαμάτα και ο Σμηναγός Κουθουρίδης Γεώργιος ετών 29 από την Καμπάνη Κιλκίς. Τους σορούς των αεροπόρων μετέφεραν οι κάτοικοι της περιοχής απ΄ όπου τις παρέλαβε ελικόπτερο, τμήματα από τα συντρίμμια των αεροσκαφών βρίσκονται ακόμα και σήμερα διάσπαρτα στο σημείο του ατυχήματος.
Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…
Σχετικά άρθρα με «Κυριακή των Απόκρεω στη Μητρόπολη Άρτης»:
Ο εορτασμός της Αγίας Φιλοθέης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών
19 Φεβρουαρίου: Κυριακή της Απόκρεω
19 Φεβρουαρίου: Αγία Φιλοθέη η Αθηναία
Μάνης Χρυσόστομος: Η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία, πρότυπον διακονίας
Εορτάστηκε η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία στην Άρτα








Προσθέστε Σχόλιο