Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στη Νέα Ιωνία

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 (Δ΄ Νηστειών), τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Νέας Ιωνίας, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε, σύμφωνα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα, κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν συμπροσευχόμενοι από τα σπίτια τους και να την παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ΑΝΤ1 .

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μαρκ. Θ’ 17-31) και στους δύο διαλόγους που εκτυλίσσονται, λέγοντας : «αυτό το οποίο πρυτανεύει στη σχέση μας με το Θεό είναι η προσευχή, η οποία είναι διάλογος και σχέση με το Θεό. Η προσευχή προϋποθέτει πίστη στον Κύριο μας. Η πίστη αποτελεί το εχέγγυο, ώστε κάθε αμαρτία ή και αδυναμία μας δύναται να συγχωρεθεί ή και να υποστηριχθεί» και στη συνέχεια τόνισε: «εάν κι εμείς σήμερα έχουμε την δύναμη να πιστεύουμε, αφού ως άνθρωποι είμαστε αδύναμοι και τα γόνατά μας λυγίζουν εμπρός στις δοκιμασίες, να ζητήσουμε από τον Θεό να μας ενισχύσει και να μας δώσει τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να πιστεύσουμε ολοκληρωτικά σε Αυτόν. Αν η καρδιά μας κυριευθεί από ολοκληρωτική πίστη στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, τότε όλα θα είναι πάντοτε δυνατά».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Κυριακή Δ’ Νηστειών στη Νέα Ιωνία»:

Η πίστη είναι που θαυματουργεί…
Κυριακή Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος: Τι εορτάζουμε;
Η πίστη στον Θεό γεννά την ελπίδα
Αγρυπνία για τον κορωνοϊό στη Μονή Βατοπαιδίου (ΦΩΤΟ)
29 Μαρτίου: Κυριακή Δ´ Νηστειών – Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος
Ευαγγέλιο Κυριακής Δ´ Νηστειών (Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος) 29-3-2020

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις