Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Την Γ΄ Κυριακή από του Πάσχα, 03 Μαΐου 2020, εορτάσθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η Μνήμη των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών, Ιωσήφ του από Αριμαθαίας και Νικοδήμου, καθώς επίσης και η Ιερά Μνήμη πάντων των εν Θεσσαλονίκη και εν Λαγκαδά Αγίων.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη εις τον περικαλλή Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως στο τέλος, απευθυνόμενος προς όλους τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως, «Ορθόδοξη Παρουσία 106,8», καθώς και προς τους παρακολουθούντες εκ των Μέσων Κοινωνικής Δικτυώσεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα σήμερα τιμώμενα πρόσωπα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο της Γυναίκας μέσα στην οικογένεια και την προσφορά της στην κοινωνία γενικότερα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ο Θεός τιμά την γυναίκα και η γυναίκα θα είναι πάντοτε ο φορέας του μηνύματος της ελπίδος. Έχει όλα εκείνα τα δυναμικά στοιχεία μέσα της, με τα οποία μπορεί να προσφέρει μεγάλο έργο στην κοινωνία, αρκεί να θέλει να υπηρετήσει το θέλημα του Θεού και το Μήνυμα του Ευαγγελίου. Θα πρέπει όλοι να μαθητεύουμε στον Ιησού Χριστό και Ζωή Του, και να ζούμε το μεγάλο μήνυμα της Αναστάσεως, με αγάπη και με λαχτάρα, όπως το έπραξαν και οι Μυροφόρες Γυναίκες».

Παίρνοντας εν συνεχεία αφορμή από την καθιέρωση της εορτής Πάντων των εν Θεσσαλονίκη Αγίων, μία εορτή που καθιέρωσε ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Α΄ (Παπαγεωργίου), μεταξύ των οποίων τιμούνται και οι εν Λαγκαδά Άγιοι, ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι οι Άγιοι, θα πρέπει να αποτελούν τα σωστά εκείνα παραδείγματα για την ζωή και την πορεία του καθενός.

Στο επίλογο του δεν παρέλειψε να σημειώσει τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν από αύριο που ανοίγουν και πάλι οι Ιεροί Ναοί για τους πιστούς και για όσους επιθυμούν να προσέρχονται, ενώ καταλήγοντας αναφέρθηκε και στην επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά (το έτος 1999), από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Σπυρίδωνα (Τραντέλλη), με την συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και του μακαριστού Νευροκοπίου Ναθαναήλ (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), συγχαίροντας για το έως τώρα πολυσχιδές έργο που έχει επιτελέσει, τον Ιερατικό Προϊστάμενο και Πρωτοσύγκελλο της Ι.ΜΛ., Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Ευσέβιο Σπουργίτη, προτρέποντας τον, να το συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο και αγάπη για το πνευματικό καλό της επαρχίας μας.

Φωτογραφικό υλικό

Χειροποίητα Εργόχειρα από το Άγιο Όρος και τα Μοναστήρια μας

Ολα τα Αγιορειτικα εργοχειρα εδω

Σχετικά άρθρα με «Κυριακή των Μυροφόρων στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Κερκύρας Νεκτάριος: Να ακούσουμε την φωνή του λαού
Πανήγυρις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Άρτα
Νεαπόλεως Βαρνάβας: Να ακολουθήσουμε τις Μυροφόρες στη συνάντηση με το Χριστό
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Με θάρρος και τόλμη
Εορτή Πάντων των εν Γορτύνη και Αρκαδία της Κρήτης διαλαμψάντων Αγίων

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο