Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των Βαΐων στο Σύδνεϋ και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα βάια και ομίλησε μετά το ευαγγέλιο για το λαμπρό γεγονός που εορτάζει τη συγκεκριμένη ημέρα η Εκκλησία μας. “Το γεγονός της εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα παρεμβάλλεται μεταξύ δύο θανάτων και δύο αναστάσεων. Του θανάτου του Λαζάρου και της αναστάσεως του Λαζάρου και του Θανάτου του Χριστού και της Αναστάσεως του Χριστού”, τόνισε και επισήμανε ότι “οι άνθρωποι ήταν μπερδεμένοι. Από τη μια φώναζαν «ωσαννά», που σημαίνει «σώσε μας», δηλαδή αναγνώριζαν το Χριστό ως σωτήρα. Από την άλλη φώναζαν «βασιλεύ του Ισραήλ», βλέποντας στο πρόσωπο του Χριστού τον ενδεχόμενο δυνατό άρχοντα που θα τους ελευθέρωνε από τη ρωμαϊκή κυριαρχία”.

Αναλύοντας τις σκέψεις του, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε όλο το εκκλησίασμα να αναλογιστεί “τι τελικά ζητούμε από το Θεό”. “Ο λαός του Ισραήλ ζητούσε δύναμη”, παρατήρησε και αντέτεινε: “Εμείς να ζητούμε σωτηρία”. “Ο λαός του Ισραήλ”, συνέχισε, “ζητούσε ελευθερία από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Εμείς να ζητήσουμε ελευθερία από τα πάθη και τις αδυναμίες μας. Ο λαός του Ισραήλ ήθελε δόξα. Εμείς να ζητήσουμε ταπείνωση. Και ετσι, όλοι μαζί, να πορευθούμε και να φτάσουμε δια της Σταυρώσεως και της εις Άδου Καθόδου στην Ανάσταση του Χριστού”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τα βάια, και εν συνεχεία δέχθηκε τις ευχές των μικρών παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου, τα οποία του πρόσφεραν λουλούδια και κόκκινα αυγά για το Πάσχα.

Το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε σε κλίμα απόλυτης κατάνυξης η Ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ

Μοναδικές Πασχαλινές Λαμπάδες και κεριά Αγίου Όρους από αγνό μελισσοκέρι:

Βρειτε τα εδω

Σχετικά άρθρα με «Η Κυριακή των Βαΐων στο Σύδνεϋ»:

26 Απριλίου: Μεγάλη Δευτέρα
Η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Νέο Καθεδρικό Ναό της Λευκωσίας
Πέτρας Γεράσιμος: Η Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί το κέντρο της ζωής των ορθοδόξων χριστιανών
Χειροτονία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και δικαίου Λαζάρου Κουδουνίων
Στη 1 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου η τελετή του Αγίου Φωτός

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο