Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κισάμου Αμφιλόχιος: Οι επιλογές της ζωής μας φανερώνουν ότι λησμονήσαμε πως γεννηθήκαμε

Κισάμου Αμφιλόχιος: Οι επιλογές της ζωής μας φανερώνουν ότι λησμονήσαμε πως γεννηθήκαμε

Κισάμου Αμφιλόχιος: Οι επιλογές της ζωής μας φανερώνουν ότι λησμονήσαμε πως γεννηθήκαμε

Κισάμου Αμφιλόχιος: Οι επιλογές της ζωής μας φανερώνουν ότι λησμονήσαμε πως γεννηθήκαμε

Στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου και των συν αυτών Οσίων και θεοφόρων 98 Πατέρων, στον Αζωγυρέ Σελίνου, όπου και ο τόπος της ασκήσεως και κοιμήσεως τους, εκτός του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου, χοροστάτησε του Εσπερινού της ιεράς μνήμης των ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Επίσκοπος στον λόγο του αναφέρθηκε στο ασκητικό φρόνημα των Οσίων 99 θεοφόρων Πατέρων και μήνυμα των Οσίων στην εποχή μας, σημειώνοντας: «Συναχθήκαμε σήμερα σε τούτο τον ιερό τόπο, τον ποτισμένο και αγιασμένο από την άσκηση, την προσευχή, τα δάκρυα και τις γονυκλισίες του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ιωάννη του Ερημίτη και των συν αυτώ 98 Πατέρων, ταπεινοί προσκυνητές, καθώς αυτός ο τόπος έχει πολλά να πει και να δώσει σε όλους μας.

Στην εποχή μας όπου η άνευ όρων και ορίων ζωή λογίζεται ως ελευθερία, η ασυδοσία και η αμαρτία ως πρόοδος και δικαίωμα, η αχαλίνωτη ικανοποίηση των επιθυμιών ως κατόρθωμα, σε αυτή λοιπόν την παραζάλη των καιρών μας οι Όσιοι 99 Θεοφόροι Πατέρες έρχονται να υπενθυμίσουν σε όλους μας τον λόγο της γεννήσεως και της υπάρξεως μας. Οι επιλογές της ζωής μας φανερώνουν ότι λησμονήσαμε πως γεννηθήκαμε, ήρθαμε στον κόσμο αυτό, όχι για να πεθάνουμε αλλά να γευτούμε ζωή αιώνιο, να γίνουμε μέτοχοι της Βασιλείας του Θεού. Αυτή την άλλη βιωτή και άλλη λογική, την λογική που ανατρέπει τις ψευδαισθήσεις της ζωής και μας οδηγεί στην αγκαλιά του Θεού μας δείχνουν ως δρόμο και τρόπο ζωής ο Όσιος Ιωάννης ο Ερημίτης και οι συν αυτώ. Αυτό τον τρόπο ζωής καλούμεθα και όλοι εμείς να ενστερνιστούμε, να υιοθετήσουμε ως στάση ζωής εάν θέλουμε να ελευθερωθούμε από τα τραγικά αδιέξοδα της καθημερινότητας μας, εάν θέλουμε η ζωή μας να επανεύρει τον χαμένο παράδεισο της», κατέληξε ο Επίσκοπος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κισάμου Αμφιλόχιος: Οι επιλογές της ζωής μας φανερώνουν ότι λησμονήσαμε πως γεννηθήκαμε»:

9 Οκτωβρίου: Άγιος Ιάκωβος του Αλφαίου
Ιερά Σύνοδος για τουρκικές προκλήσεις: Ανυπόστατες οι αμφισβητήσεις της εδαφικής μας κυριαρχίας
Η χειροτονία του Μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μετόχι της Ρητίνης Πιερίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο