Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία Διακόνου στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου

Χειροτονία Διακόνου στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου

Χειροτονία Διακόνου στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου

Χειροτονία Διακόνου στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβ. Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας μετέβη στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου όπου χοροστάτησε του όρθρου, προεξηρχε της Θείας Λειτουργίας, και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του π. Βασιλείου Κηπαράκη, οποίος εισήλθε στον έγγαμο κλήρο της Μητροπόλεως. Στη χειροτονητήρια ομιλία του ο νέος Διάκονος δόξασε τον Τριαδικό Θεό, που τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Ανδρέα για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, αλλά και τον πνευματικό του π Στυλιανο Συμιανακη.

Ο Σεβ. κ. Ανδρέας στο Θείο Λόγο του, συνεχάρη τον νέο εργάτη του αμπελώνα του Κυρίου, αναφέρθηκε στον πόθο του χειροτονηθέντος να υπηρετήσει την Εκκλησία, του απηύθηνε πατρικές συμβουλές και εξέφρασε τις ευχές του στην υψίστης σημασίας αποστολή του.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσ Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Μελχισεδέκ Αμπελικάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Χριστοδουλάκης, οι πρωτοπρεσβύτεροι: Δημήτριος Καπελλάκης, Γεώργιος Φανουράκης και ο Μιχαήλ Μαρνέλλος, οι Οικονόμοι: Γρηγόριος Παπαδάκης, Ανδρέας Τσικανδηλάκης και Ελευθέριος Γερακιανάκης.

Ο Αρχιδιάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης και ο Διάκονος Δημήτριος Χριστοδουλάκης. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της καθ’ημας Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο εφημέριος της Ενορίας και Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Στυλιανός Συμιανάκης, οι πρωτοπρεσβύτεροι: Ιωάννης Μπανασάκης, Εμμανουήλ Κιοστεράκης, Νικόλαος Σταματάκης, ο Εμμανουήλ Σταυρακάκης, ο και ο Μοναχός Γερβάσιος. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα το παρών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ.Νίκος Σκουλάς.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία Διακόνου στα Κάτω Καστελλιανά Μονοφατσίου»:

Κισάμου Αμφιλόχιος: Οι επιλογές της ζωής μας φανερώνουν ότι λησμονήσαμε πως γεννηθήκαμε
9 Οκτωβρίου: Άγιος Ιάκωβος του Αλφαίου
Ιερά Σύνοδος για τουρκικές προκλήσεις: Ανυπόστατες οι αμφισβητήσεις της εδαφικής μας κυριαρχίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο