Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κυβέρνηση προς ΔΙΣ: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Κυβέρνηση προς ΔΙΣ: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Κυβέρνηση προς ΔΙΣ: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Κυβέρνηση προς ΔΙΣ: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν

Απάντηση στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το άνοιγμα των εκκλησιών στους πιστούς τα Θεοφάνεια, έδωσε η κυβέρνηση που εκφράζοντας την ελπίδα η Εκκλησία να «αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της:

«Η κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων.

Η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, εν όψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών. Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κυβέρνηση προς ΔΙΣ: Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν»:

ΔΙΣ: Με την συμμετοχή πιστών η Λειτουργία των Θεοφανείων
Ετήσιο Μνημόσυνο Αγιοταφιτών Πατέρων
Κορίνθου Διονύσιος: Η Ορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε πάντοτε το «τελευταίο οχυρό»
Προσφορά τροφίμων στο Φιλόπτωχο της Μητροπόλεως Μάνης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο