Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Κορίνθου
imkorinthou.org/images/2019/ΣΕΒ/γιατριασα/DSC05578.jpg

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Κορίνθου

Με μεγαλοπρέπεια και με θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου.

Την παραμονή της εορτής Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στην Ι. Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεχώβης, στο Κρυονέρι Κορινθίας. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου ανέθεσε την διακονία του λόγου στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα αναφερόμενος στο «Πάσχα του καλοκαιριού», την μεγάλη εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ταυτόχρονα, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο και στα χαρακτηριστικά Της τονίζοντας ότι η Θεοτόκος είναι τύπος της Εκκλησίας καθώς στο πρόσωπό Της αντανακλώνται οι ίδιες αναλογίες με την Εκκλησία. Ολοκληρώνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να παρακαλέσουν την Παναγία μας να αξιωθούν να μιμηθούν την ζωή Της. Εν συνεχεία, αφού εψάλησαν τα Εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο, ακολούθησε η λιτανευτική πομπή του Επιταφίου Της στους δρόμους του Συνοικισμού.

Την κυριώνυμο ημέρα Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας (Συνοικισμού) Κορίνθου. Τον Ι. Άμβωνα διηκόνησε, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά προσωνύμια και στις εκατοντάδες θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας μας, στις οποίες ο κάθε πιστός προστρέχει προκειμένου οι επιθυμίες και τα αιτήματά του να εκπληρωθούν.

Την ίδια στιγμή, στην πανηγυρίζουσα Ι. Μονή «Παναγία η Πάντων Χαρά» Καλεντζίου λειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος και ομίλησε στους ευσεβείς πιστούς αναφερόμενος στην εορτή της Παναγίας μας, δίδοντας έμφαση στο μεγάλο μυστήριο της μητρότητας. Επεσήμανε ότι η εποχή στην οποία ζούμε είναι μια εποχή όπου ο Διάβολος έχει αντιστρέψει και ανατρέψει τα πάντα για αυτό και παρεκάλεσε ικετευτικά την Κυρία Θεοτόκο να αναδείξει χριστιανές μητέρες, που με το μητρικό λειτούργημα τους να μην σταματούν να εκπέμπουν μηνύματα ζωής και που με την φυσική τροφή τους θα τρέφουν τα παιδιά τους με την πνευματική τροφή της πίστεως. Ολοκλήρωσε τον λόγο του μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και ευχήθηκε σε όλους η Παναγία Μητέρα μας να μας σκεπάζει όλους!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Κορίνθου»:

Χιλιάδες προσευχές στις Παναγίες της Κισάμου
Λαμπρό Συλλείτουργο στην Βλάστη Κοζάνης (ΦΩΤΟ)
Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Σέλι (ΦΩΤΟ)
Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο