Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χιλιάδες προσευχές στις Παναγίες της Κισάμου

Χιλιάδες προσευχές στις Παναγίες της Κισάμου

Χιλιάδες προσευχές στις Παναγίες της Κισάμου
Χιλιάδες προσευχές στις Παναγίες της Κισάμου
http://www.imks.gr/images/phocagallery/19_15/thumbs/phoca_thumb_l_img_8942.jpg

Χιλιάδες προσευχές στις Παναγίες της Κισάμου

Ξεπέρασαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τις πενήντα χιλιάδες οι προσκυνητές που το διήμερο της σεπτής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προσκύνησαν τις θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας στα δύο μεγάλα και ιστορικά Μοναστήρια της Δυτικής Κρήτης, την Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς και την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης, οι οποίες τιμώνται και οι δύο εις την Κοίμηση της Θεοτόκου και ευρίσκονται εις την Επαρχία Κισάμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος την παραμονή της εορτής προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις την Ιερά Μονή Χρυσοσκαλιτίσσης, εις δε τον Εσπερινό της εορτής, ως και την κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων εις την Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς.

Συγκινημένος από τις χιλιάδες των προσκυνητών, αρκετοί από τους οποίους οδοιπόρησαν περισσότερες από δέκα (10) ώρες, εκπληρώνοντας τάξιμο τους δια να φτάσουν ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος, άλλοι δε ανυπόδητοι και άλλοι προσερχόμενοι γονατιστοί, περιμένοντας υπομονετικά επί ώρες πολλές δια να προσκυνήσουν, σημείωσε:

«Όλοι εσείς αδελφοί συμπροσκυνητές και συμπανηγυρίζοντες μαρτυρείτε σήμερα με το προσκύνημα σας αυτό ότι η εορτή της Κοίμησης της Παναγίας μας δεν είναι ένα παρελθοντικό γεγονός, όπως κάποιοι ισχυρίζονται και εμμονικά υποστηρίζουν, καθώς έτσι τους εξυπηρετεί και θέλουν παρουσιάσουν την Εκκλησία ως ένα ξεπερασμένο παρελθόν μουσειακής αξίας και σημασίας, στοχεύοντας στο να Την διαγράψουν από τον δημόσιο βίο αυτής της Πατρίδας και να Την θέσουν στον περιθώριο σαν δήθεν ιδιωτική υπόθεση των ολίγων, των γραφικών, των ακραίων και των φανατικών.

Στην Εκκλησία μας το παρελθόν το ζούμε ως παρόν που σημαίνει ότι και εμείς αυτή την ώρα είμαστε μαζί με τους συναθροισμένους μαθητές του Κυρίου και τους πιστούς όλων των αιώνων εκεί στην Γεσθημανή για να γευθούμε τη χαρά του δοξασμού της Κοίμησης της Παναγίας μας», κατέληξε ο Επίσκοπος, ευχόμενος «δύναμη, κουράγιο, χαρά, ελπίδα στην ζωή από την δική Της χαρά και ζωή».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χιλιάδες προσευχές στις Παναγίες της Κισάμου»:

Λαμπρό Συλλείτουργο στην Βλάστη Κοζάνης (ΦΩΤΟ)
Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Σέλι (ΦΩΤΟ)
Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: Η Παναγιά γεννήθηκε υλική αλλά είναι και πνευματική
Μόρφου Νεόφυτος: Δεν θα προβούμε σε οιονδήποτε σχολιασμό
Μεταφορά της Παναγίας της Πορφύρας στην Μονή Μαυριωτίσσης (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο