Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κίτρους

Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κίτρους

Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κίτρους

Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κίτρους

Σε μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω».

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου, ξεκίνησε με ύμνους από τον βυζαντινό χορό της Σχολής.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και συνάμα προέβη στην κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Στη συνέχεια, αφού πρώτα ευχαρίστησε τους γονείς που είναι κοντά με τα παιδιά τους, τους καθηγητές της Σχολής που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να δώσουν στους σπουδαστές γνώσεις και να τους προμηθεύσουν με εφόδια για τη ζωή τους στο μέλλον,μίλησε με θερμά λόγια για το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής και τη χρησιμότητα της βυζαντινής μουσικής στη ζωή του ανθρώπου. Παράλληλα παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν την εκμάθηση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής μουσικής τονίζοντας ότι η καλλικέλαδη φωνή και οι μουσικές γνώσεις πρέπει να συμβαδίζουν με την καλή πνευματική κατάσταση.

Εν συνεχεία ο Διευθυντής της Σχολής κ. Μανούσης Δημήτριος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Γεώργιο για την αμέριστη πατρική αγάπη και συμπαράσταση με την οποία περιβάλλει την Σχολή διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι καθηγητές αόκνως και με πλήρη συναίσθηση θα συνεχίσουν να εργάζονται υπηρετώντας το άγιο αυτό διακόνημα.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή ευχών και κερασμάτων μεταξύ των παρευρισκόμενων δίνοντας στους μαθητές δύναμη να συνεχίσουν με περισσότερη χαρά και όρεξη τις μουσικές σπουδές τους.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κίτρους

Σχετικά άρθρα με «Κοπή βασιλόπιτας στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Κίτρους»:

Εξόδιος Ακολουθία Καθηγουμένης Βερονίκης στη Μονή Αγίου Συμεών Μεσολογγίου (ΦΩΤΟ)
Α’ και Β’ Εύρεση Τιμίας κεφαλής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου
Αγρυπνία Παναγίας στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης
Λείψανο Αγίου Γεωργίου από το Άγιον Όρος στο Ηνωμένο Βασίλειο
Αντιπροσωπεία του ΙΣΚΕ στις Ιερές Μητροπόλεις Κερκύρας και Κονίτσης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο