Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κορίνθου Διονύσιος για τον Κορονοϊό: Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να παίρνουμε απαραίτητες προφυλάξεις

Κορίνθου Διονύσιος για τον Κορονοϊό: Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να παίρνουμε απαραίτητες προφυλάξεις

Κορίνθου Διονύσιος για τον Κορονοϊό: Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να παίρνουμε απαραίτητες προφυλάξεις

Κορίνθου Διονύσιος για τον Κορονοϊό: Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να παίρνουμε απαραίτητες προφυλάξεις

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χθες Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020, στο Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, επί τη εορτή της μνήμης Της. Τον Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Αθανάσιος Πέζος, οι Αιδεσ. π. Πέτρος Καγιούλης, π. Δημήτριος Στεργιόπουλος, π. Ιωάννης Χαμάλης, π. Παναγιώτης Αναστασόπουλος και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Δημήτριος Μπαλλάς.v

Ο σεπτός Ποιμενάρχης στον λόγο του, προς τους αγρυπνήσαντες πιστούς, που κατέκλυσαν το Ι. Παρεκκλήσιο, αναφέρθηκε αρχικά στον βίο της Αγίας και ακολούθως στηνεπικαιρότητα και συγκεκριμένα στον ενδεχόμενο κίνδυνο εξάπλωσης του γνωστού πλέον κορονοϊού.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου επεσήμανε ότι και στο παρελθόν, τόσο η χώρα μας όσο και η ανθρωπότητα ολόκληρη,έχουν επιβιώσει από πανδημίες και ανάλογα ζοφερά περιστατικά και οι πιστοί δεν πρέπει να φοβούνται, καθώς στην πορεία της ιστορίας της Εκκλησίας μας δεν ήταν λίγες οι φορές, κατά τις οποίες οι Άγιοι με τις θαυματουργικές επεμβάσεις Τους λύτρωσαν τον κόσμο από θανάσιμες ασθένειες και πανδημίες. Φυσικά, άλλο είναι το δεν φοβάμαι και άλλο το δεν λαμβάνω τις απαραίτητες προφυλάξεις αφήνοντας τα πάντα στο έλεος του Θεού. Οι Χριστιανοί οφείλουμε να υπακούμε, όπως όλοι οι υπόλοιποι, τις συμβουλές των ιατρών και των συντεταγμένων υπηρεσιών της Πολιτείας, ώστε με την βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να προσευχηθούν με θέρμη ψυχής στον Κύριό μας Ιησού Χριστό και στην Αγία Φωτεινή, ώστε να προστατεύσουν την Πατρίδα μας από κάθε κακό και από πάσα νόσο σώματος και ψυχής.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος, αφού διάβασε ειδική ευχή, ώστε ο Κύριος να προστατεύσει την χώρα μας και τους συνανθρώπους μας, ευχήθηκε στους συμπροσευχομένους πιστούς καλή και καρποφόρο Αγία Τεσσαρακοστή!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κορίνθου Διονύσιος για τον Κορονοϊό: Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να παίρνουμε απαραίτητες προφυλάξεις»:

Πανήγυρις Αγίου Νικολάου του Πλανά στα Γιαννιτσά
Εορτή Αγίου Θεοκλήτου στην Μονή Ροβελίστης Άρτης
Εορτή Αγίας Φωτεινής της Μεγαλομάρτυρος της Σαμαρείτιδος
Εορτή του Οσίου Πορφυρίου Επισκόπου Γάζης

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις