Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)

Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)

Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)

Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε πανηγυρικό την κλίμα Κλήρος και Λαός υποδέχτηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου στον επιβλητικό Ναό της Ενορίας Κουνουπιδιανών Ακρωτηρίου, την Παναγία την Τριχερούσα.

Την εικόνα που κόμισε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, με τη συνοδεία αντρών και γυναικών με πραδοσιακές κρητικές στολές, υποδέχτηκε στα προπύλαια του Ναού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου, Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και Καθηγούμενος της Μονής κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος νωρίτερα είχε εναποθέσει τα Ιερά Μαρτυρικά Λείψανα Αγίων στην Αγία Τράπεζα του Ναού για την τελετή εγκαινίων που θα πραγματοποιηθεί αύριο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό.

Στη συνέχεια τελέσθηκε η Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου, ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο, μιλώντας για τα θαύματα της Παναγίας της Τριχερούσσας, καθώς και για τον Άγιο Δημήτριο, που τη μνήμη του εορτάζει η Εκκλησία μας σήμερα, τονίζοντας ότι η Παναγία αγάπησε τους Αγίους και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αγάπησαν την Παναγία μας…

Στον πανηγυρικό Εσπερινό έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως ανάμεσα τους και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Καρυδίου Παν/γιώτατος Αρχιμ. Ιερεμίας Χλιαράς.

Πριν της απολύσεως ο Ιερατικός προϊστάμενος του Ναού Παν/τος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας ευχαρίστησε όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε η ημέρα να είναι μία ημέρα ορόσημο για την Ενορία Κουνουπιδιανών με τα εγκαίνια του Ιερού Ναού.

Παράλληλα προσέφερε στο Θεοφιλέστατο που πρώτη φορά επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ως Επίσκοπος ένα επιγωνάτιο με την μορφή του Αγίου Δημητρίου.

Πλήθος κόσμου τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προσήλθε να προσκυνήσει ανάμεσα τους τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων.

Φωτογραφίες: Εμμανουήλ Χατζηδάκη (pixelart)

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Τα Κουνουπιδιανά υποδέχτηκαν την Παναγία την Τριχερούσα (ΦΩΤΟ)»:

Εορτή Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις
Γιατί δεν πρέπει να σβήνονται τα κεριά των Χριστιανών;
Θαύμα Αγίου Δημητρίου – Ο βλάσφημος έπαρχος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο