Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κουρά μεγαλόσχημης μοναχής από τον Μητροπολίτη Κερκύρας

Κουρά μεγαλόσχημης μοναχής από τον Μητροπολίτη Κερκύρας

Κουρά μεγαλόσχημης μοναχής από τον Μητροπολίτη Κερκύρας
https://bit.ly/2rLh18T

Κουρά μεγαλόσχημης μοναχής από τον Μητροπολίτη Κερκύρας

Θεία λειτουργία με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου τέλεσε το πρωί της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στην νέα μεγαλόσχημη μοναχή Παραμυθία ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι μοναχοί και οι μοναχές πρέπει να θυμούνται πάντοτε τις μοναχικές τους υποσχέσεις μέχρι το τέλος της ζωής τους. Εχέγγυο πνευματικό στην μεγάλη μάχη εναντίον του κακού οι μοναχοί και οι μοναχές έχουν την ασφάλεια της πνευματικής μάνδρας, που είναι το μοναστήρι. Τόπος προσευχής και λατρείας του Θεού, στήριγμα ο ένας μοναχός στον άλλον, η μία μοναχή στην άλλη.

Ο συναγωνισμός για την χαρά της πνευματικής προκοπής δίνει μεγάλη ευλογία. Έως εσχάτης αναπνοής είναι η υπόσχεση παραμονής στο μοναστήρι, πύλη του ουρανού γίνεται ο τόπος λόγω του τρόπου. Είναι ευλογία εκ νεότητος κάποιος ή κάποια να αφιερώνεται στον Θεό. Η δύναμη του μοναχού και της μοναχής είναι η αγρυπνία, η ταπείνωση, η υπακοή, η χαρά της κοινωνίας με τους αγίους, ως μία μακρά παράδοση στους αιώνες.

Στον αγώνα αυτό η ευχή του απλού, ταπεινού και γεμάτου αγάπη αγίου γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου γίνεται επιστηριγμός και μεσιτεία στον παντοδύναμο Θεό. Και η μοναχική διακονία γίνεται χαρά, τόσο για την νέα μεγαλόσχημη μοναχή, όπως και για την γερόντισσα Ευφημία, την καθηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων τέλεσε την ρασοευχή της δόκιμης μοναχής Υπομονής.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κουρά μεγαλόσχημης μοναχής από τον Μητροπολίτη Κερκύρας»:

Η Εορτή του Οσίου Πορφυρίου στην Πάτρα
Αγρυπνία Αγίας Άννης στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης
Πανήγυρις Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό
Αγρυπνία προς τιμήν του Οσίου Πορφυρίου στη Μητρόπολη Χαλκίδος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις