Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κουρά και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κουρά και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κουρά και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Κουρά και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Το πρωί του Σαββάτου, 27 Ιουνίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, Ιερούργησε εις τον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στίβου, και ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του μοναχού Χρυσοστόμου Μπουνταλάκη, αδελφού της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων Λαγκαδά.

Η Μοναχική Κουρά του νέου κληρικού της Μητροπόλεως (κατά κόσμον Ευαγγέλου Μπουνταλάκη) πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατανύξεως και συγκινήσεως το εσπέρας της προηγουμένης, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής, υπό του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου, παρουσία των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών Αγίου Βασίλειου και Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσεβίου Σπουργίτη και π. Αμβροσίου Πουτούκη, Πατέρων και Αδελφών της Μονής, καθώς επίσης ευλαβών προσκυνητών και των οικιών του νεοκαρέντος.

Ο νέος κληρικός, έλαβε το μοναχικό όνομα του, προς τιμήν του Αγίου Έθνο – Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, απ’ όπου και έλκει την καταγωγή του, εκ της μεριάς της γιαγιάς του. Είναι μεγαλωμένος στην περιοχή του Στίβου και αποτελεί πνευματικό καρπό και τέκνο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου. Έχει αποφοιτήσει από το Εκκλησιαστικό Λύκειο, υπήρξε συνεργάτης και διακονητής του κατηχητικού έργου της περιοχής και από μικρός υπηρετεί με ζήλο και αφοσίωση το Ιερό Βήμα και το αναλόγιο, πλησίον του μακαριστού κατά σάρκα πατρός του, ιερέως π. Ιεροθέου Μπουνταλάκη, ο οποίος εκοιμήθει προ ολίγων μηνών, μετά από τριακονταετή διακονία στη ενορία της περιοχής του Στίβου.

Στους παραινετικούς του λόγους προς τον νεοκαρέντα και νεοχειροτονούμενο π. Χρυσόστομο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αξία του μοναχισμού και της Ιερωσύνης, καθώς επίσης και στην σημασία της ισοβίου διακονίας του θελήματος του Θεού, ενώ τόνισε το πόσο σημαντικό είναι στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε, οι νέοι να διαπνέονται από πνεύμα προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο, να έχουν μέσα τους θερμή πίστη και ταπεινό φρόνημα, αγνοώντας τις όποιες εφήμερες κοσμικές και επίγειες χαρές του βίου, έχοντας ως στόχο την Βασιλεία του Ουρανού και την σωτηρία των ανθρώπων που διακονούν.

Προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προέβη εις την Χειροθεσία του διακονούντα εις το Ιερό Βήμα του Ναού, ευλαβέστατο νέο Θεοχάρη Βαλάση, υιό του εφημερεύοντος Πρεσβυτέρου π. Αναστασίου Βαλάση και μαθητή της Β΄ Τάξεως του Γυμνασίου, ενώ ετέλεσε και το τρίμηνο Ιερό Μνημόσυνο του Πρεσβυτέρου π. Ιεροθέου Μπουνταλάκη.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κουρά και Χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)»:

Εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτου Γρεβενών Δαβίδ
Ορκωμοσία νέας ΕΣΣΟ από τον Μητροπολίτη Άρτης
Εορτή Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου
ΔΙΣ: Με πνευματική χαρά και αγαλλίαση έλαβε το μήνυμα της Αγιοκατατάξεως του Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου
Οι Μητροπολίτες της Θράκης σε ΠτΔ και Πρωθυπουργό

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο