Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κουρά δοκίμου μοναχού στη Μητρόπολη Ταμασού

Κουρά δοκίμου μοναχού στη Μητρόπολη Ταμασού

Κουρά δοκίμου μοναχού στη Μητρόπολη Ταμασού

Κουρά δοκίμου μοναχού στη Μητρόπολη Ταμασού

Την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα κατα την ακολουθία του Εσπερινού στο κατάμεστο από ευλαβείς προσκυνητές ρωσικής τεχνοτροπίας Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ετέλεσε την κουρά του δοκίμου μοναχού Κωνσταντίνου, στον οποίο εδόθη υπό του Γέροντος του Αρχιμ. Ηρακλειδίου Κλεάνθους, το όνομα Ησαΐας μοναχός.

Κατά τον Εσπερινό και την ακολουθία της κουράς, παρέστησαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, Διονύσιος Κοπτίδης, Ηρακλείδιος Κλεάνθους, ο Πρεσβύτερος Κυπριανός Αθανασίου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ, και οι Ιεροδιάκονοι και αυτάδελφοι Ελπίδιος και Φιλούμενος.

Στην ομιλία του προς τον πατέρα Ησαΐα, ο Πανιερώτατος του τόνισε ότι «ο Σταυρός που αναλαμβάνεις από σήμερα είναι για τον αγιασμό της ψυχής σου και την υπακοή προς τον Προϊστάμενο, με σκοπό τον συναγιασμό των συνασκητών σου και των ανθρώπων που συναντάς.

Δεν γίνεσαι μοναχός για τον εαυτό σου, αλλά για την Εκκλησία και τον Χριστό. Πρέπει να ξεκινήσεις από τον εαυτό σου, να τον καθαρίσεις από τα πάθη σου, να στερεώσεις την πίστη σου, να αγιάσεις τον εαυτό σου, για να μπορέσεις να δώσεις αγάπη και μήνυμα Χριστού.

Να έχεις στο μυαλό σου τον παύλειο λόγο: «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθώς καγώ Χριστού -Α’ Κορ. 11,1». Σκοπός σου να είναι να γίνεις μιμητής του Ιησού Χριστού».

Τέλος, ο Πανιερώτατος του ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα του πορεία και να έχει οδηγό στη ζωή του τον Ιησού Χριστό, ο Οποίος θα τον ενδυναμώνει και χαριτώνει στους πειρασμούς που θα αντιμετωπίσει.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στην κουρά παρέστησαν οι Ηγουμένες των Ιερών Μονών Παναγίας Παντάνασσας και Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Επιφανία και Αρσενία, με μέλη των αδελφοτήτων των ως άνω Ιερών Μονών.

Μετά το πέρας της κουράς, προσεφέρθη σε όλους τους προσκεκλημένους κέρασμα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Κουρά δοκίμου μοναχού στη Μητρόπολη Ταμασού»:

Ψήφισμα από τη Μητρόπολη Πειραιώς κατά Μόσιαλου
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Γεδεών του εν Τυρνάβω
Εορτή Αγίας Ανυσίας της Οσιομάρτυρος από τη Θεσσαλονίκη
Εορτή Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι Κισάμου
Προσφορά δεμάτων αγάπης στη Μητρόπολη Μάνης από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο