Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Κοζάνης Παύλος: Κέντρο της Εκκλησίας είναι το Άγιο Ποτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοζάνης Παύλος: Κέντρο της Εκκλησίας είναι το Άγιο Ποτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοζάνης Παύλος: Κέντρο της Εκκλησίας είναι το Άγιο Ποτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοζάνης Παύλος: Κέντρο της Εκκλησίας είναι το Άγιο Ποτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των Ναών, των Μονών μας, η Αγρυπνία, Θεία Λειτουργία, οι Παρακλήσεις του Αγίου Όρους, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δε βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, εσκέπασε και η Παναγία μας που είναι η Σκέπη του κόσμου, άπλωσε το μαφόριο Της και σκέπασε το έθνος μας και οι Αγίοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος στο κήρυγμα του κατά την Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε επί την Απόδοση της εορτής του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος: «μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεΐας, στον κόσμο της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του ΑΘΕΟΥ! Δεν το εύχομαι, όχι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν επιστραφούν όπως ακούσατε στο Ευαγγέλιο και να ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς. Λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν είναι! Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε Ναό, θα εσείετο το σύμπαν, πανηγύρια θα έκαναν μέσα στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, σε άλλες πλατείες οι άθεοι και οι βλάσφημοι».

«Θα πανηγύριζαν όσοι απορρίπτουν τη Θεία Κοινωνία. 2.000 χρόνια, ποτέ δεν είχαμε μετάδοση λοιμώδους ασθενείας. Και όσοι έχουμε μια κάποια ηλικία θυμόμαστε και με το AIDS ότι δεν αισθάνθηκαν να αναρωτηθούν, πώς προκλήθηκε αυτή η ασθένεια; Πώς θα την αντιμετωπίσουμε; Όχι! Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος της Θείας Κοινωνίας. Εκεί αυτό ήθελαν. Γιατί το κέντρο της ζωής της Εκκλησίας, και όπως τονίζω πάντα Εκκλησία δεν είμαστε εμείς η κληρικοί δεν είστε εσείς οι λαϊκοί είναι ο Τριαδικός Θεός, είναι το Σώμα Του και το Αίμα Του. Και εμείς διακονούμε οι κληρικοί αυτό το Μυστήριο για όσους θέλουν να σωθούν», ανέφερε.

Και συνέχιζε τονίζοντας: «Το κέντρο λοιπόν της Εκκλησίας, του Μυστηρίου του Αποκεκαλυμμένου Τριαδικού Θεού είναι το Άγιο Ποτήριο. Η Βάπτιση γίνεται για να Κοινωνήσει ο βαπτιστής και να ενωθεί με τον Χριστό. Όλα τα Μυστήρια κέντρο έχουν την Θεία Ευχαριστία.»

Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης σχολίασε ότι: «Έκλεισαν τους Ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, στο ιερότερο πνευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα», ενώ εξαπέλυσε και την επίθεσή του στον Πάπα, λέγοντας «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ».

Δείτε το απόσπασμα μετά το 3:04:00

Το μελισσοκέρι Αγίου Όρους είναι το αγνότερο είδους κεριού

Κερια και Λαμπαδες Αγιου Ορους εδω

Σχετικά άρθρα με «Κοζάνης Παύλος: Κέντρο της Εκκλησίας είναι το Άγιο Ποτήριο (ΒΙΝΤΕΟ)»:

Αγρυπνία Αναλήψεως στον Όσιο Σεραφείμ του Σαρώφ της Μόρφου (ΒΙΝΤΕΟ)
Ανάληψη του Κυρίου
Εορτή Οσίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού
Η Απόδοση της εορτής του Πάσχα στην Καρδίτσα
Παρακλητικός Κανών Οσίου Ιωάννου του Ρώσου
Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Να καλείς τη Παναγία σε βοήθεια

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο