Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαγκαδά Ιωάννης: Τα παιδιά είναι οι συνεχιστές των παραδόσεων μας

Λαγκαδά Ιωάννης: Τα παιδιά είναι οι συνεχιστές των παραδόσεων μας

Λαγκαδά Ιωάννης: Τα παιδιά είναι οι συνεχιστές των παραδόσεων μας

Λαγκαδά Ιωάννης: Τα παιδιά είναι οι συνεχιστές των παραδόσεων μας

Επ’ ευκαιρία της εορτής των Εφόρων των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας και Αγίων Μεγάλων Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης απένειμε προ της Απολύσεως της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη εις τον Ιερό Μητροπολιτικό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τιμητικά Βραβεία και Αριστεία στους Πρωτεύσαντες, κατά το απελθόν σχολικό έτος 2018-2019, μαθητές των σχολικών μονάδων της επαρχίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη, μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, Δάσκαλοι και Εκπαιδευτικοί καθώς και αρκετοί Πιστοί, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυνε με την παρουσία τους η Παιδική Χορωδία «Ειρμός», εις την οποία στο τέλος απονεμηθήκαν τιμητικοί τίτλοι εξ αφορμής των διακρίσεων που έλαβε στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής, που διεξήχθη προ ολίγου καιρού εις την περιοχή του Βόλου.

Προ της τιμητικής εκδηλώσεως ανεγνώσθη υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου και Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αναστασίου Παρούτογλου, το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Ελληνικών Σχολείων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη του Μαθητές και τις Μαθήτριες για τις άριστες επιδόσεις τους στα μαθήματα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «γι΄ αυτά τα παιδιά οφείλουμε όλοι μας, να πράξουμε ο καθένας από την δική του πλευρά ότι είναι δυνατόν καλύτερο, γιατί αυτά είναι το μέλλον του τόπου μας και οι συνεχιστές των παραδόσεων μας».

Καταλήγοντας τα συμβούλεψε πατρικά να μην αγχώνονται και να μην στεναχωριούνται για τίποτα, διότι «αυτά που διορθώνονται, μπορούν να τα διορθώσουν και αυτά που δεν διορθώνονται, μπορούν να τα ξεπεράσουν και να προχωρήσουν μπροστά, έχοντας τον Χριστό στην καρδιά τους», ενώ τα προέτρεψε παράλληλα να κάνουν μία προσπάθεια και να μελετήσουν τα έργα και την διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι και ήταν οι Άριστοι του Γένους μας σε όλα τα επίπεδα, και μέσα από αυτά να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μηνύματα, τα οποία είναι μηνύματα ζωής, χαράς, ελπίδος και αισιοδοξίας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαγκαδά Ιωάννης: Τα παιδιά είναι οι συνεχιστές των παραδόσεων μας»:

Η Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Άρτα
Πανήγυρις Αγίου Τρύφωνος στα Τρίκαλα
Αρχιεπίσκοπος: Οι Τρεις Ιεράρχες είναι η ανακεφαλαίωση της διδασκαλίας της πίστεως μας
Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ύδρας Εφραίμ

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο