Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαγκαδάς Ιωάννης: Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού

Λαγκαδάς Ιωάννης: Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού

Λαγκαδάς Ιωάννης: Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/43157445161/in/album-72157698142875394/

Λαγκαδάς Ιωάννης: Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού

Με δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η ανάμνηση της επετείου της ευρέσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των Θαυματουργών, εν Καρυές της νήσου Μυτιλήνης κατά το 1959.

Επίκεντρο των εορτίων εκδηλώσεων είναι ο περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της ενορίας των Λαγυνών, τα εγκαίνια του οποίου είχαν τελέσθηκαν σαν σήμερα πριν από τέσσερα έτη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο.

Προ της ενάρξεως του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευση των Σεπτών Αποτμημάτων και της Εικόνος των Νεοφανών Αγίων, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, στους κεντρικούς δρόμους της Κωμοπόλεως των Λαγυνών, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά και τη συνοδεία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων των τοπικών πολιτιστικών Σωματείων καθώς και πλήθους πιστών.

Στην εσπερινή ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις μορφές των Νεοφανών Αγίων και γενικότερα στην παρουσία των Αγίων στην ζωή των ανθρώπων, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «ο Θεός στην ημέρες μας, φανερώνει όλα αυτά τα θαυμαστά γεγονότα γιατί θέλει να μας δώσει την Μαρτυρία ότι ο άνθρωπος δεν αγιάζεται μόνο κατά Πνεύμα αλλά Αγιάζεται Ψύχη τε και Σώματι ως ενιαία οντότητα και εφόσον ενώνεται με τον Χριστό τότε και ψυχή αλλά και σώμα αποκτούνε ιδιότητες ως μέλη Σώματος Χριστού, γι΄αυτό και τα Ιερά Λείψανα Θαυματουργούνε και Ευωδιάζουν. Ο Θεός χαίρεται όταν μας βλέπει συναγμένους μέσα στην σωστική Κιβωτό Του που είναι η Εκκλησία μας, η οποία και έχει την Χάρη του Αγίου Πνεύματος που μας σώζει από όλες τις ψυχοκτόνους παθήσεις».

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού και παιδιά του Θεού και όχι μέλη κάποιος ιδεολογίας ή οργανώσεως», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος για να συμπληρώσει λέγοντας ότι «θα πρέπει να ζούμε με τον Θεό και να επικοινωνούμε με τον Θεό και τους Αγίους γενόμενοι φίλοι και οικείοι με τον Θεό και τους Αγίους».

Την Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής της αναμνήσεως και ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου της Εορτής και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, εις τον φερώνυμο Πανηγύριζοντα Ιερό Ναό των Λαγυνών.

Φωτογραφικό υλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Λαγκαδάς Ιωάννης: Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού
https://www.flickr.com/photos/mitropolilagada/43170261911/in/album-72157698142875394/
Σχετικά άρθρα με «Λαγκαδάς Ιωάννης: Να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μέλη Ιησού Χριστού»:

Πανήγυρις Αγίας Κυριακής στην Αλεξανδρούπολη
Ο Μητροπολίτης Μάνης στο Υ/Γ «ΣΤΡΑΒΩΝ»
Μεσογαίας Νικόλαος: Έχει λόγο στα εθνικά η Εκκλησία
Αγρυπνία Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Παλλήνη
Ο Εδέσσης Ιωήλ στην πορεία για τη Μακεδονία στα Γιαννιτσά

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις