Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρή πανήγυρη της Παναγίας στην Κλεισούρα (ΦΩΤΟ)

Λαμπρή πανήγυρη της Παναγίας στην Κλεισούρα (ΦΩΤΟ)

Λαμπρή πανήγυρη της Παναγίας στην Κλεισούρα (ΦΩΤΟ)

Λαμπρή πανήγυρη της Παναγίας στην Κλεισούρα (ΦΩΤΟ)

Η οποιαδήποτε επίσκεψη στο ευλογημένο Μοναστήρι της Παναγίας στην Κλεισούρα αποτελεί αφορμή για προσευχή και πνευματικό συναγερμό, αφού τόσο η παρουσία της Παναγίας, της εφόρου του τόπου αυτού, όσο και της Οσίας Σοφίας, καθιστούν το καταφύγιο αυτό πλούσιο από την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Πόσο μάλλον όταν η επίσκεψη αυτή συνδυάζεται με την Πανήγυρη της Ιεράς Μονής, η οποία τελείται κατά το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στις 8 Σεπτεμβρίου. Πλήθος κόσμου συρρέει από τις γύρω περιοχές, προκειμένου να καταθέσει τις προσευχές του στην μάνα όλων, στην Παναγία μας.

Οι πανηγυρικοί εορτασμοί ξεκίνησαν από τις 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ημέρα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος χοροστατεί στον Εσπερινό, στο τέλος του οποίου το ιερό εκτύπωμα της Παναγίας μεταφέρεται από το προσκυνητάρι του τέμπλου στο κέντρο του Καθολικού, προκειμένου να τεθεί σε προσκύνηση για αυτές τις 3 ημέρες.

Το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της θεομητορικής εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ συμπροσευχήθηκαν πολλοί Κληρικοί της Μητροπόλεως. Υπό το φως των κεριών, ο καλλικέλαδος χορός των ψαλτών απέδωσε θαυμάσια τους ύμνους της εορτής, ευφραίνοντας τις ψυχές των πιστών. Ο Σεβασμιώτατος διηκόνησε το κήρυγμα του θείου λόγου, αναφερόμενος στο τιμώμενο πρόσωπο της Παναγίας ως βίβλο του Λόγου της ζωής, εξ’ αφορμής ενός στίχου τροπαρίου του Εσπερινού. Προ της απολύσεως, η εικόνα της Παναγίας καθώς και οι παρισταμένοι μεταφέρθηκαν στον αύλειο χώρο της Μονής, χωρίς την καθιερωμένη λιτανευτική πομπή, προκειμένου να τελεστεί η ακολουθία της Αρτοκλασίας και η απόλυση.

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, υπό τη δροσιά του βουνού της Κλεισούρας και την ευλογημένη σιωπή του τόπου, άρχισε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και Κληρικών της Μητροπόλεως. Οι ιεροψάλτες της Μητροπόλεως κ. Γεώργιος Αποστολίδης και κ. Ιωάννης Τσακλίδης διηκόνησαν το ιερό αναλόγιο. Η ατμόσφαιρα στο ημισκότεινο Καθολικό της Μονής ήταν ιδιαιτέρως κατανυκτική και η παρουσία της Παναγίας για μια ακόμη φορά ζωντανή. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ομίλησε καταλλήλως για την Παναγία ως τροφό, ορμώμενος από τον στίχο του Κοντακίου και περιέγραψε πώς η Παναγία μάς έθρεψε και συνεχίζει καθημερινά να μας θρέφει. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους άρχοντες του τόπου που παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις καθώς και τον λαό του Θεού που δεν ξεχνά να δείχνει την τιμή και τον σεβασμό στο πρόσωπο της Παναγίας. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Εφραιμία Μοναχή και την συνοδεία της για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως. Προ της απολύσεως, ευλογήθηκε και το κόλλυβο προς τιμήν της Παναγίας, το οποίο φιλοτέχνησε για μια ακόμη φορά ο Ιερέας της Μητροπόλεώς μας, π. Βασίλειος Μπογιατζής.

Τέλος, το απόγευμα τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, καθώς και το Κτητορικό Μνημόσυνο.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρή πανήγυρη της Παναγίας στην Κλεισούρα (ΦΩΤΟ)»:

Εδέσσης Ιωήλ: Να αγαπάς εξ ίσου όλους τους ενορίτες σου ως εικόνες του Θεού (ΦΩΤΟ)
Φθιώτιδος Συμεών: Η Παναγία μας καλεί να γεννήσουμε την ανθρωπιά μέσα μας (ΦΩΤΟ)
Αγρυπνία Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας στη Χαλκίδα
Με κλωτσιές γκρέμισαν την Αγία Τράπεζα σε ξωκλήσι στη Λέσβο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο