Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας
http://www.imkastorias.gr/media/k2/items/cache/05956f3d84fecaec4433f74b2cec5d39_XL.jpg

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, στο Μοναστήρι της Παναγίας, εκεί που ασκήθηκε επί 47 χρόνια και αγίασε η ασκήτρια Αγία του Πόντου.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Εκατοντάδες πιστοί από την Καστοριά, την Πτολεμαΐδα και άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ελλάδος, επισκέφτηκαν την ακριτική και ιστορική Κλεισούρα, για να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα της Αγίας Σοφίας, τον τάφο της, το ασκηταριό της και να ακουμπήσουν τα αιτήματα και την ελπίδα τους στις πρεσβείες και τις μεσιτείες της.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής καθώς και στην τιμωμένη Αγία Σοφία από την Κλεισούρα της Καστοριάς.

Και μεταξύ άλλων σημείωσε ο κ. Παντελεήμων πως, ανέδειξε και χαρίτωσε ο Θεός την Οσία Σοφία για να μας υπενθυμίζει ότι επιβλέπει «επί τους ταπεινούς και τρέμοντας τους λόγους του» και αυτούς φωτίζει και σοφίζει, για να γίνονται με τη σειρά τους φως του κόσμου και λύχνος επί την λυχνίαν, για να οδηγούν τους ανθρώπους στον Θεό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών λειψάνων της Αγίας στους χώρους του Μοναστηριού, ενώ οι Σύλλογος Ποντίων Καστοριάς και Πτολεμαΐδος απέδωσαν με τη συνοδεία του κεμεντζέ ένα ποντιακό τραγούδι, εις τιμήν και μνήμην της Αγίας Σοφίας της Ποντίας.

Φωτογραφικό υλικό

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!   

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας»:

Λαμπρός εορτασμός της Αγίας Φωτεινής στη Νέα Σμύρνη
«Καλόν κέκτησθαι φίλους»
«Το παιδί δεν έχει τίποτε, το έσωσε η Παναγία»…
Εορτασμός Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στην Ιερά Μονή Κλεισούρας
Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Βόλο

Στείλτε ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα τα οποία πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις