Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)

Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)

Συνεχίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, οι εόρτιες εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 107 ετών από την απελευθέρωση της Καστοριάς.

Έτσι, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Μουζεβίκη (Άγιος Μηνάς) τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και πέρα από την επέτειο της απελευθερώσεως, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, του και πολιούχου της πόλεως.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος άγει την καταγωγή του από την Καστοριά, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Παρά το πρωινό αγιάζι, οι πιστοί πλημμύρισαν και πάλι το αγαπημένο του εκκλησάκι του «Άη-Μηνά», προκειμένου να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανά του και την τιμία Εικόνα του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο προεξάρχων Επίσκοπος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας για την πρόσκληση συμμετοχής στην πανήγυρη, και εν συνεχεία αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Μηνά, ο οποίος μέσα στην εποχή των διωγμών της Εκκλησίας, έκανε την επανάσταση και έδειξε την πορεία προς την ορθόδοξη πίστη του Χριστού. Ευχήθηκε, τέλος, ο Άγιος Μηνάς να είναι ελευθερωτής, όχι μόνο της πόλεως και της πατρίδος, αλλά και των ψυχών μας από τα πάθη και την αμαρτία.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε μεγαλειώδης πομπή με τη συμμετοχή των Ιερέων, του Στρατού, των Σχολείων και των Συλλόγων της πόλεως, και λιτανευτικά συνόδευσαν τα Άγια Λείψανα και την Ιερά Εικόνα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, όπου και τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επίκουρος Καθηγητής-Οικονομολόγος, κ. Λεωνίδας Πουλιόπουλος.

Στο τέλος, κλήρος και λαός μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων, όπου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε δε η παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Φωτογραφικό υλικό

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Καστοριάς Αγίου Μηνά (ΦΩΤΟ)»:

Εορτασμός του Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά
Εορτή Αγίου Μηνά στην Καλλονή Άρτης
Υποδοχή και ενθρόνιση εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ)
Εορτή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube


Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο

Διάφορα

Εγγραφείτε στο Newsletter!

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε νέα & ενημερώσεις