Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λείψανο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ερμούπολη

Λείψανο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ερμούπολη

Λείψανο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ερμούπολη

Λείψανο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ερμούπολη

Χθες το απόγευμα, στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών εγένετο πάνδημη υποδοχή ιερού λειψάνου του Αγίου Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού.

Το ιερό λείψανο υπεδέχθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ επικεφαλής τους Εφημερίους της Σύρου, ο Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμουπόλεως κα Ανθή Χαλκιά, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Δαδάος, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Διοικητής της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου, εκπροσωπών τον Διοικητή της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, πολλά παιδιά Κατηχητικού Σχολείου του Ναού, με την Κατηχήτριά τους κα Ειρ. Ξαγοράρη, και μέγα πληθος ευσεβών πιστών.

Μετά την ειδική Ακολουθία επί τη υποδοχή του ιερού Λειψάνου, το οποίο εναπετέθη σε περίτεχνο μαρμάρινο προσκυνητάριο, έμπροσθεν της Εικόνος του, προς διηνεκή ευλογία των πιστών, τελέσθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος με εγκάρδιους λόγους συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Νικόλαο Χαρούλη για την εύορκο και ευδόκιμο διακονία του.

Ακολούθως, υπεδέχθη και καλωσόρισε φιλοφρόνως τον Ομιλητή, Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου και Δήλου Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, ο οποίος ομίλησε πνευματικώτατα, θεολογικώτατα και διδακτικότατα περί Κατακρίσεως και Καταλαλιάς, με αναφορές στους αδιάψευστους λόγους του Κυρίου και σε διδαχές Πατέρων της Ερήμου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λείψανο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ερμούπολη»:

Ο Πέμπτος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Μητρόπολη Τρίκκης
Ένα ευλογημένο διήμερο γεμάτο από Χριστό, Ελλάδα και Κύπρο στη Μητρόπολη Πέτρας
Νέος Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας
Άρτης Καλλίνικος: Το θαύμα προϋποθέτει ομολογία της ανεπάρκειάς μας

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο