Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας στην Παραλία Κατερίνης

Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας στην Παραλία Κατερίνης

Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας στην Παραλία Κατερίνης

Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας στην Παραλία Κατερίνης

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας τελέστηκε Παράκληση στην Παναγία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Στη συνέχεια, σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, κατά την οποία λιτανεύθηκε στον πεζόδρομο και σε οδούς της Παραλίας αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας και του Επιταφίου της Παναγίας.

Tη λιτανεία συνόδευσαν τιμητικά συγκρότημα των χάλκινων της Γουμένισσας, καθώς και πολυμελής φοιτητική χορωδία από Ιερατικά Σεμινάρια του Πατριαρχείου της Σερβίας, που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στο Εκκλησιαστικό Ξενώνα της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σβορώνο Πιερίας.

Στην προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία συμμετείχαν χιλιάδες πιστοί, έλληνες και ξένοι, κυρίως Σέρβοι, Ρουμάνοι και Βούλγαροι, οι οποίοι ακολούθησαν με ευλάβεια τη λιτανευτική πομπή.

Επιστρέφοντας η λιτανεία, τελέστηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού δέηση στα ελληνικά, τα σλαβονικά και τα ρουμανικά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος σε σύντομη προσλαλιά, του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στη σημασία της εορτής της σε όλους τους λαούς, καλλιεργώντας την ενότητα μεταξύ των Ορθοδόξων χριστιανών. Στην Παράκληση και στην προεόρτια Θεομητορική Λιτανεία παρέστησαν οι τοπικές αρχές, μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και πολλών τοπικών Φορέων.

Η εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας είναι η θαυματουργή εικόνα του Σερβικού λαού. Αρχικά βρισκόταν στην κατοχή του Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού, ο οποίος τη μετέφερε στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα της Παλαιστίνης. Πριν 800 χρόνια ο Άγιος Σάββας, Αρχιεπίσκοπος Σερβίας, τη μετέφερε στο Άγιον Όρος, αποτελώντας πλέον την εφέστια εικόνα της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου και το σέμνωμα του σερβικού λαού και όλων των πιστών. Το αντίγραφο της εικόνας βρίσκεται μόνιμα στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας, όπου καθημερινά τίθεται σε προσκύνηση, ενώ κατά καιρούς μεταφέρεται και σε άλλους Ιερούς Ναούς προς αγιασμό και ευλογία των πιστών.

Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας στην Παραλία Κατερίνης

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Λιτανεία του Επιταφίου της Παναγίας στην Παραλία Κατερίνης»:

14 Αυγούστου: Προφήτης Μιχαίας
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Ιωάννου Τερρόβου στη Μητρόπολη Ιωαννίνων
Αγρυπνία Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αρμά

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο