Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Διαφορα » Μακεδονία – Μην παραχαράζετε την ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακεδονία – Μην παραχαράζετε την ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακεδονία - Μην παραχαράζετε την ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακεδονία – Μην παραχαράζετε την ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αυτό το τραγούδι γράφτηκε για την Μακεδονία, πριν από 30 χρόνια, στην κατασκήνωση Πρώτη Φλωρίνης!

Ήταν τότε, που μας φιλοξενούσε στην αγκαλιά της η κατασκήνωση, υπό την σκέπη και την φροντίδα του αείμνηστου επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτη.

Η μεγάλη του αγάπη για την Μακεδονία, ήταν αυτή που τον έκανε να προτείνει σε όλους μας και να μας ενθαρρύνει να γράψουμε ένα τραγούδι γι’ αυτήν!

Ήμουνα η πρώτη που ανταποκρίθηκα στο κάλεσμά του! Ήμουν 19 χρονών και γράφοντάς το, αισθανόμουν ότι αγωνιζόμουν με την πένα μου και το ακορντεόν μου για χάριν της Μακεδονίας !… υπό την σκέπη πάντα και την ευλογία του Γέροντα.

Από εμένα το τραγούδι αυτό ξεχάστηκε! Με έκπληξή, όμως διαπίστωσα, ότι οι Φλωρινιώτες και οι γείτονες Μακεδόνες το κράτησαν στην καρδιά τους, το τραγούδησαν, το μετέδωσαν και το ενέταξαν ψηλά στη Μακεδονική κουλτούρα, όλα αυτά τα χρόνια!

Αισθάνθηκα, ότι το τραγούδι μου ήρθε πάλι και με βρήκε… και μαζί η πνευματική ευθύνη για τις νέες γενιές! Έκατσα με μεράκι και ταπεινότητα και το ηχογράφησα… του έδωσα λίγο από το μεγαλείο της σύγχρονης μουσικής τεχνολογίας, που του άξιζε!

Νιώθω πως η ιστορία με προλαβαίνει κάθε φορά και δεν μπορώ να την προσπεράσω!.. Μπορώ όμως να την υπηρετήσω! Να τώρα, που το τραγούδι μου για την Μακεδονία: «Μην παραχαράζετε την ιστορία», είναι πιο επίκαιρο από ποτέ!

Η Μακεδονία είναι Ελληνική και το τραγούδι μου, είναι δικό σας!! Αν και δεν είμαι από την Μακεδονία, αισθάνομαι μία από εσάς και είμαι μαζί σας! Δεν θα φοβηθούμε ΟΧΙ! ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, ΗΡΩΙΚΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΩΝΤΑΣ! Όπως πάντα…»!

Μαριγώ Μπούρη, (ιατρός, Αθήνα)

Τραγούδι – Μακεδονία – Υπάρχει μία περιοχή – Μακεδονικό
Στίχοι-μουσική: Μαριγώ Μπούρη
Ενορχήστρωση: Ερμής Κοντούδης
Επεξεργασία video: Κωνσταντίνος Χασάπης

Τραγουδούν: Στέφανος Λούντζης, Κωνσταντίνος Χασάπης, Αθανάσιος Αρβανίτης, Αθανάσιος Μπαλάφας, Αντώνιος Ροκκάς, Χρήστος Κοκονέτσης, Ναμπίχα Χαντάντ, Ιωάννα Δεικτάκη, Λυδία Αβαγιανού.

Πηγή: augoustinos-kantiotis.gr

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μακεδονία – Μην παραχαράζετε την ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)»:

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, οι εκλογές και το μέλλον!
Προσευχή για την Ελλάδα
Προφητεία Μοναχού Γεννάδιου για την Ελλάδα
Χριστόδουλος: Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθήστε μας:
googleplus instagram

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο