Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η ανέγερση του Ναού του Αγίου Παϊσίου

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η ανέγερση του Ναού του Αγίου Παϊσίου

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η ανέγερση του Ναού του Αγίου Παϊσίου

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η ανέγερση του Ναού του Αγίου Παϊσίου

Μετά την διανομή του συσσιτίου στο Ενοριακό Κέντρο Αγάπης του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Ν. Άμπλιανης Λαμίας και την επιτόπια εποπτεία, την οποία πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών την Τρίτη το πρωί στο Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα» στη Σπερχειάδα, επιστρέφοντας στην πόλη της Λαμίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον ανεγειρόμενο Ναό του Αγίου Παϊσίου στη Μακρακώμη.

Ο Σεβασμιώτατος επόπτευσε τις εργασίες διαμόρφωσης του αυλείου χώρου του Ιερού Ναού, οι οποίες είναι απαραίτητες για την στατική υποστήριξη και την μελλοντική διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Ναού, ιδίως ως προς την πρόσβαση και εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και με χαρά διαπίστωσε, ότι παρά την καραντίνα και τις δυσκολίες των ημερών-, λόγω της πανδημία του Covid – 19, οι εργασίες ολοκληρώνονται εντός του χρονοδιαγράμματος αυτής της φάσης του έργου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, οι οποίοι παρά τις δυσκολίες των καιρών, με αμείωτο ρυθμό προσφέρουν, ότι μπορούν, έτσι ώστε ο Ναός του Αγίου Παϊσίου σύντομα να ολοκληρωθεί και να αποτελεί πηγή ευλογίας και αγιασμού για την Δυτική Φθιώτιδα, στην οποία ο Όσιος Παΐσιος υπηρέτησε για αρκετό διάστημα την στρατιωτική του θητεία του ως ασυρματιστής, αλλά και για ολόκληρη την Φθιώτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ιερά Μητρόπολη έχει δημιουργήσει ειδικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα: GR6101103960000039629623222, για την οικονομική συνεισφορά στο έργο της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, ενώ με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 300 του νόμου 4738/2020 (ΦΕΚ Α’ 207/27.10.2020)) έχει ανασταλεί προσωρινά η φορολογία των δωρεών.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η ανέγερση του Ναού του Αγίου Παϊσίου»:

Δεν θα εορτάσει τα Ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως Χρυσόστομος
Εορτή Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου στη Μητρόπολη Λεμεσού
Οικουμενικός Πατριάρχης: Μακαριώτατε περαστικά Σας
Εορτή Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου στην Καρδίτσα
Εορτή Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας
Εορτή Αγίου Μηνά του θαυματουργού στη Μονή Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο