Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου, επί τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κατά το κήρυγμά του, αναφερόμενος στους Αγίους, υποστήριξε ότι η αγιότητα αποτελεί στοιχείο της ταυτότητας της Εκκλησίας, η οποία είναι ζώσα αναδεικνύοντας συνεχώς Αγίους, την παρουσία των οποίων βιώνουμε καθημερινώς μέσα από τα θαύματα και τις μυροβλυσίες των αγίων Λειψάνων τους. «Γι’ αυτό καλούμεθα να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, γενόμενοι συμπολίτες Αγίων», τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη ετόνισε ότι παιδιόθεν έδειξε εμπιστοσύνη στον Θεό και στην Εκκλησία. «Ο Ποιμενάρχης σας προσφέρεται σε όλους ανιδιοτελώς κάνοντας υπακοή στην Εκκλησία, διακρινόμενος για την ταπείνωσή του και ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου Καλλινίκου. Να του εκφράζετε την αγάπη σας, εκ της οποίας θα λαμβάνει δύναμη και κουράγιο στην διακονία του». Τέλος υπογράμμισε ότι η παρουσία Αρχιερέων στα ονομαστήρια ενός Επισκόπου πέρα από την έκφραση τιμής καταδεικνύει και ενισχύει την Εκκλησιαστική ενότητα.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Άρτης προχείρισε σε Αναγνώστη, τον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτη Ρέντζο αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία. Συνάμα ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο και τον λαό για την παρουσία τους, αιτούμενος τις προσευχές τους στην διακονία του.

Πιστοί προσήλθαν στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία, να προσκυνήσουν απότμημα λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου, αλλά και για να υποβάλλουν ευχές στον Ποιμενάρχη τους.

Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτης κ. Βασίλης Ψαθάς, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών Αρχὠν και Φορέων.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου»:

8 Αυγούστου: Άγιος Καλλίνικος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
8 Αυγούστου: Άγιος Αιμιλιανός Ομολογητής επίσκοπος Κυζίκου
7 Αυγούστου: Άγιος Δομέτιος ο Πέρσης και οι δύο μαθητές του

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο