Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο

Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο

Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο

Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο

Η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος συμμετέχει στο πένθος της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, επί τη εκδημία του επιφανούς Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κυρού Γενναδίου, με τον οποίο τόσο ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, όσο και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος συνδέονταν με ισχυρούς πνευματικούς δεσμούς.

Οι δεσμοί αυτοί εμπεδώθηκαν και ισχυροποιήθηκαν ιδιαιτέρως κατά την περίοδο 2001-2003, όταν ο Μακαριστός Μητροπολίτης Γεννάδιος συνέβαλε τα μέγιστα, προκειμένου ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Νικολάου Βόλου, όσο και σύμπασα η Τοπική Εκκλησία, να αποκτήσουν το ιερό απότμημα του Λειψάνου του Πολιούχου Αγίου Νικολάου, το οποίο με ξεχωριστές τιμές, ο ιερός Κλήρος, οι Αρχές και ο λαός του Βόλου, παρουσία πλήθους Ιεραρχών, υποδέχθηκαν στην παραλία της πόλης, στις 28 Ιανουαρίου 2003.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ιταλίας ήταν εκείνος που, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, διαπραγματεύτηκε, επί μακρόν και επιμόνως, με την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Ρίμινι, προκειμένου η Εκκλησία της Δημητριάδος να αποκτήσει το τιμαλφέστατο ιερό κειμήλιο, το οποίο έκτοτε φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό, προς διαρκή αγιασμό Κλήρου και λαού. Μάλιστα, ήταν ο ίδιος που εκόμισε στον Βόλο το ιερό Λείψανο, συμμετέχων στην παμμέγιστη χαρά της Τοπικής Εκκλησίας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, κατά την πανεπίσημη εκείνη ώρα, εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του, με τα εξής λόγια: «Αδελφική ευχαριστία ανήκει στην Ορθόδοξο Εκκλησία της Ιταλίας και τον Άγιο ποιμενάρχη της κ.κ. Γεννάδιο, διότι εμεσολάβησε και διευκόλυνε τα μέγιστα όλες τις προσπάθειές μας για τον σκοπό αυτό. Χάρη και σε κείνον, ένα μέρος του θεοτιμήτου αυτού σώματος, του πολλά κοπιάσαντος για την αγάπη του Χριστού και των ανθρπώπων, επιστρέφει πανευφροσύνως στα μέρη της Ανατολής, όπου γεννήθηκε, διακόνησε, εθαυματούργησε και αγιάσθηκε…».

Επί τω ακούσματι της εις Κύριον εκδημίας του Μητροπολίτου Ιταλίας & Μελίτης κυρού Γενναδίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά του προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και προς το απορφανισθέν Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιταλίας και της Μάλτας. Μάλιστα, θα τελέσει Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Γεννάδιο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, το οποίο θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Μητρόπολη Δημητριάδος ευγνωμόνως αποχαιρετά τον Μητροπολίτη Ιταλίας Γεννάδιο»:

Αγρυπνία Προφήτου Ιωήλ στα Τρίκαλα
Θυρανοίξια Παρεκκλησίου Παναγίας Πορταϊτίσσης στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (ΦΩΤΟ)
Συνάντηση Μητροπολίτου Μάνης με την Γιάννα Αγγελοπούλου
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Φθιώτιδος Συμεών
Αγρυπνία σήμερα και ειδική Δέηση για την Αμμόχωστο
Πανήγυρις Ευαγγελιστού Λουκά στα Γιαννιτσά

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Μοναστηριακά Προϊόντα

Προσθέστε Σχόλιο