Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μητρόπολη Φθιώτιδος: Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του…

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του…

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του...

Μητρόπολη Φθιώτιδος: Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του…

Ανακοίνωση – Ενημέρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Μετά την δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως σχετικώς με την 2η καραντίνα, μέχρι και 30 Νοεμβρίου, και σε εκτέλεση των όσων προβλέπει η ΚΥΑ, γίνεται γνωστό ότι το 50% των Διοικητικών Υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεως θα διεκπεραιώνεται υποχρεωτικώς με τηλεργασία, η διδασκαλία στο Ωδείο «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και τα παραρτήματά του θα γίνεται διαδικτυακά εξ αποστάσεως, η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» αναστέλλεται, ενώ συνεχίζεται αυστηρά η απαγόρευση των επισκέψεων στα τρία Γηροκομεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, όπως είχε γίνει γνωστό και σε προηγούμενη ανακοίνωση, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας και οι λοιπές ποιμαντικές δραστηριότητες (Ενοριακές Συνάξεις, Κατηχητικές Συντροφιές, κλπ) και σε όσες περιπτώσεις είναι εφικτό, θα γίνονται διαδικτυακά.

Ζητούμε επίσης, την κατανόηση των εκατοντάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν αιτηθεί προσωπική συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο, καθώς σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ όλες οι υπηρεσίες κοινού απαγορεύονται.

Στις περιπτώσεις επειγόντων συναλλαγών με τις Υπηρεσίες της Ιεράς Μητροπόλεως, βάση της ΚΥΑ, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Αρμόδιο Τμήμα (τηλ. 2231 0 50551 – 5. φαξ. 2231 0 50554).

Ειδικότερα όμως, όσον αφορά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ο κ. Συμεών θα αφιερώσει όλη την περίοδο του Lockdown και της 2ης καραντίνας στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως και αποκλειστικά στην στήριξη των αδυνάτων σε όλη την έκταση της Μητροπόλεως και του Νομού Φθιώτιδος σε τρεις βασικούς άξονες:

1) Καθημερινά θα προΐσταται ο ίδιος αυτοπροσώπως στην διανομή των συσσιτίων των απόρων και ενδεών αδελφών, σε όλα τα συσσίτια της Μητροπόλεως, καθώς η Ιερά Μητρόπολη, με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου και παρά τα αυστηρά μέτρα της 2ης καραντίνας, προς το παρόν έχει εξασφαλίσει τους πόρους και τους απαιτούμενους εθελοντές και τις εθελόντριες για την συνέχιση των συσσιτίων. Ο κ. Συμεών ευχαριστεί και πάλι από καρδιάς και ευλογεί όλους τους εργάτες της αγάπης και της διακονίας.

2) Θα εποπτεύει ο ίδιος, με πιο εντατική και άμεση αυτοπρόσωπη παρουσία, την λειτουργία των τριών Γηροκομείων της Μητροπόλεως.

Παρακαλεί δε θερμώς όλους τους αδελφούς χριστιανούς να συνεχίζουν να προσεύχονται, ώστε να παραμείνουν απρόσβλητα τα τρία Γηροκομεία μας από τον κορωνοϊό, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα με πολύ κόπο και απίστευτη δυσκολία.

Ο Σεβασμιώτατος εκφράζει τον έπαινο και την ευαρέσκειά του προς τους υπευθύνους των δομών αυτών και τους εργαζομένους για την ως τώρα υποδειγματική διαχείριση της καταστάσεως.

Ο Σεβασμιώτατος επίσης συγχαίρει τους συγγενείς των γερόντων και γεροντισσών για την υπομονή που έχουν δείξει στην απαγόρευση των επισκέψεων στους δικούς τους ανθρώπους.

Μάλιστα ο Σεβασμιώτατος προτίθεται να εξασφαλίσει τεχνική δυνατότητα video επικοινωνίας των συγγενών με τους γέροντες και τις γερόντισσες σε συνεργασία με το προσωπικό των Ιδρυμάτων.

3) Ο Σεβασμιώτατος αξιοποιώντας στρατηγικές συμμαχίες και συμφωνίες, τις οποίες με ενέργειές του επέτυχε προς όφελος των εμπεριστάτων αδελφών της περιοχής, θα συνεχίσει αυτοπροσώπως τις διανομές βοήθειας και στήριξης στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού ως εξής:

1) Με το πρόγραμμα ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ, το οποίο έχει συμφωνήσει ο Σεβασμιώτατος με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το οποίο θα καλύψει ανάγκες μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών με ανήλικα τέκνα και με οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 9.000 €.

2) Με το πρόγραμμα «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», το οποίο έχει συμφωνήσει ο Σεβασμιώτατος με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και το οποίο θα συνεχίσει την διανομή χιλιάδων γευμάτων για την περίοδο του Lockdown σε περιοχές όλης της Φθιώτιδος.

Τέλος, λόγω των περιοριστικών μέτρων και του αποκλεισμού δίδεται η δυνατότητα στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν κάποιο σοβαρό λόγο, να επικοινωνήσουν διαδικτυακά με τον Σεβασμιώτατο ακόμη και με video κλήση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνουν το αίτημά τους στο email του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου: i.grafeioimfth@gmail.com για περισσότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι όλες οι Ιερές Ακολουθίες και τα κηρύγματα του κ. Συμεών μεταδίδονται ανελλιπώς από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως 89,4 Fm και διαδικτυακά.

Ενημέρωση δε, για την τρέχουσα επικαιρότητα θα γίνεται καθημερινά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού στις 12:00 το μεσημέρι και στις 23:00 το βράδυ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μητρόπολη Φθιώτιδος: Στην 2η καραντίνα δεν θα αφήσουμε κανένα αδελφό μόνο του…»:

Εορτή Αγίου Νεκταρίου στην Καρδίτσα
Κοντά στους Ορθοδόξους της Πρωτεύουσας Μπραζαβίλ
Εορτασμός Αγίου Μηνά στην Καστοριά
Εορτή Ταξιαρχών και Αγίου Νεκταρίου στις Βρυξέλλες
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Ανθηδώνος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο