Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Η Μητρόπολη Γαλλίας για την εκλογή του Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Η Μητρόπολη Γαλλίας για την εκλογή του Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Η Μητρόπολη Γαλλίας για την εκλογή του Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Η Μητρόπολη Γαλλίας για την εκλογή του Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Εκλογή του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ εις την Γεροντικήν Ι. Μητρόπολιν Χαλκηδόνος

Η Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας μετ’ αγαλιάσεως και βαθυτάτου ευγνωμοσύνης προς την Α.Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ανακοινώνει την εις την Γεροντικήν Ιεράν Μητρόπολιν Χαλκηδόνος εκλογή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Ο Σεβασμιώτατος Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ.κ. Εμμανουήλ ευχαριστεί τον Θεό για όλα όσα του έχει προσφέρει μέχρι σήμερα, τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτόν Αγίαν και Ιεράν Σύνοδο για την τιμητική αυτή εκλογή στην Γεροντική Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος και προσεύχεται για το ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας που επί 18 έτη θυσιαστικά διακόνησε.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ (Αδαμάκης) γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης την 19η Δεκεμβρίου 1958, όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του.

Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης και πραγματοποίησε ευρύτερες σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή του Καθολικού Ινστιτούτου Παρισίων παράλληλα προς τις Θεολογικές του σπουδές στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου Παρισίων. Το 1984 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) του Οικουμενικού Ινστιτούτου του Καθολικού Πανεπιστημίου Παρισίων, το δε επόμενο έτος το προδιδακτορικό δίπλωμα εκ του Πανεπιστημίου Σορβόννης (Paris IV) στην Ιστορία των Θρησκειών.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1985. Το 1987 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο (Master) εκ της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και ανέλαβε καθήκοντα Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, διατελέσας και Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ Βρυξελλών. Επί εικοσαετία (1994-2014) διηύθυνε το Γραφείο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 5 Σεπτεμβρίου 1996 εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκοπος της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ρηγίου, ως Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Βελγίου.

Την 20η Ιανουαρίου 2003 εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Μητροπολίτης Γαλλίας, ενώ του ανετέθη παράλληλα και η εκπροσώπηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Θεολογικό Διάλογο της Ορθοδοξίας μετά των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθεί να κατέχει την θέση του Προέδρου των διμερών Ακαδημαϊκών Συναντήσεων μετά του Ισλάμ και του Ιουδαϊσμού. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διαθρησκευτικού Ιδρύματος KAICIID της Βιέννης, είναι Συντονιστής (co-moderator) του Διεθνούς Οργανισμού Religions for Peace και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ). Μετέσχε πολλών οικουμενικών και επιστημονικών συνεδρίων.

Την 16η Φεβρουαρίου 2021 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον εξέλεξε παμψηφεί Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Η Μητρόπολη Γαλλίας για την εκλογή του Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ»:

Χιονισμένες μοναστηριακές εικόνες από την Φθιώτιδα
Εορτή Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος
Εορτή Αγίου Ανθίμου στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας
Χειροτονία Διακόνου και Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Θηβών

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο