Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στο Φανάρι

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στο Φανάρι

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στο Φανάρι

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στο Φανάρι

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίος, κατά το διήμερο 9-10 Μαρτίου 2024, επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, συνοδευόμενος από τον αρχιμ. κ. Αγαθάγγελο Ταλλίδη και τον αρχιδιάκονο κ. Θεόκλητο Στάμκο.

Την Κυριακή των Απόκρεω, 10 Μαρτίου, ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, o οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο.

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας έγινε δεκτός υπό της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Πατριάρχου στο γραφείο του, υποβάλλοντας τα σέβη του στον Παναγιώτατο, με τον οποίο συνδέεται από την τριακονταετή διακονία του στην Ι. Μ. Αλεξανδρουπόλεως ως κληρικός αυτής, και λαμβάνοντας την πατριαρχική ευχή και ευλογία για την ποιμαντορία και τα νέα καθήκοντά του στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Επίσης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος συναντήθηκαν και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με μαθητές και καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας, το οποίο πραγματοποιεί εκπαιδευτική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη και επισκέφτηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Φωτογραφία: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ωφέλιμα βιβλία για την κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Βρειτε τα εδω

Σχετικά άρθρα με «Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Ειρηναίος στο Φανάρι»:

Η Άρτα τίμησε την Αγία Θεοδώρα, Πολιούχο και Βασίλισσά της
Εκδημία Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευκαρπίας κυρού Ιεροθέου
11 Μαρτίου: Άγιος Σωφρόνιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
11 Μαρτίου: Αγία Θεοδώρα η βασίλισσα της Άρτας
Η Κυριακή της Απόκρεω στο Μεσολόγγι

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο