Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μητροπολίτης Γαλλίας: Ότι είναι ευλογημένο από τον Θεό, αυτό είναι το σωστό

Μητροπολίτης Γαλλίας: Ότι είναι ευλογημένο από τον Θεό, αυτό είναι το σωστό

Μητροπολίτης Γαλλίας: Ότι είναι ευλογημένο από τον Θεό, αυτό είναι το σωστό

Μητροπολίτης Γαλλίας: Ότι είναι ευλογημένο από τον Θεό, αυτό είναι το σωστό

Στο Παρίσι λειτούργησε την Κυριακή μετά τα Φώτα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων παρέστησαν Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και περιορισμένοι πιστοί, σύμφωνα με το επιτρεπτό όριο για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ανάγκη για μετάνοια, αναλύοντας την προτροπή του Χριστού στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή “Μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν”.

Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε τι σημαίνει μετάνοια και πως εφαρμόζεται στην αλλαγή του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς. “Η μετάνοια μεταμορφώνει εμάς προσωπικά και επίσης αλλάζει το κοινωνικό σύνολο. Ως κοινότητα έχουμε ανάγκη την αλληλεπίδραση με τον συνάνθρωπο, την κοινωνία η οποία προσδιορίζεται και καθορίζεται από την μετάνοια και την στροφή μας προς τον Χριστό. Δεν επιθυμούμε αλλαγή στη ζωή μας και τον κόσμο αν δεν έχει την ευλογία του Θεού. Εάν σκεπτόμαστε κοσμικά, τότε όλα όσα επιτυγχάνουμε θα γκρεμίζονται ως χάρτινος πύργος. Οτιδήποτε βρίσκεται εκτός της χάριτος του Θεού, μπορεί να φαίνεται ελκυστικό, όμως δεν είναι ευλογημένο. Ότι είναι ευλογημένο από τον Θεό, αυτό είναι το σωστό. Η κατά Θεόν λοιπόν αλλαγή που επιζητούμε, εξαρτάται από τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του καθενός μας. Δεν πρόκειται για παράδειγμα ποτέ να εφαρμόσουμε μια συμπεριφορά προστασίας του περιβάλλοντος εάν δεν κατανοήσουμε ότι το σύνολο της δημιουργίας είναι έργο του Θεού. Εάν δεν αγαπήσουμε πραγματικά τον δημιουργό μας και όλα Του τα έργα. Εάν δηλαδή δεν προηγηθεί η εσωτερική αλλαγή, η απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο του Κυρίου, και αν δεν συναισθανθούμε το χρέος μας να προστατεύουμε το περιβάλλον επειδή είναι του Θεού και όχι δικό μας, τότε η κάθε μας ενέργεια πέφτει στο κενό.Τώρα λοιπόν, με την αρχή της νέας χρονιάς, είναι ευκαιρία να θέσουμε νέους στόχους και να ξεκινήσουμε την προσωπική μας μεταμόρφωση προς το καλύτερο. Το ακούσαμε από τον Κύριο στο σημερινό Ευαγγέλιο. Η μετάνοιά μας, η κατανόηση της αμαρτωλότητάς μας, η επανατοποθέτησή μας σε πολλά θέματα που αφορούν τη ζωή μας, είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν στον παράδεισο και θα γευθούμε τους καρπούς της βασιλείας των ουρανών”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μητροπολίτης Γαλλίας: Ότι είναι ευλογημένο από τον Θεό, αυτό είναι το σωστό»:

Καθηγούμενος Μονής Εσφιγμένου: Για να ανεχθούμε τον πλησίον μας πρέπει να τον αγαπήσουμε
Τα ακατόρθωτα γίνονται εφικτά!
Άγιος Παΐσιος: Να μιλάτε στα παιδιά για τον Θεό και για την Πατρίδα
Ο Χριστός είναι Θεός και άνθρωπος
Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: Πως επηρεάζεις τον άλλο με τον λογισμό σου;

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο