Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Μνημόσυνο του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου στην Αθήνα

Μνημόσυνο του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου στην Αθήνα

Μνημόσυνο του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου στην Αθήνα

Μνημόσυνο του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου στην Αθήνα

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων, του Α΄ Κοιμητηρίου Αθηνών, τελέσθηκε χθες τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ καί Κερκύρας κ. Νεκταρίου, και συνευχομένων εντός του ιερού Βήματος των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ και με την παρουσία πολλών Πρεσβυτέρων και Διακόνων και συνεργατών του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου.

Λόγο εγκωμιαστικό για την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου κατέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος ανεφέρθη στην πολυεδρική προσωπικότητα του Πρωθιεράρχου, υπογραμμίζοντας τρία στοιχεία της Αρχιεπισκοπίας του, στην προσπάθειά του να αγκαλιάσει όλες τις τάξεις και ομάδες του ποιμνίου του, από τους “περιθωριακούς” νέους μέχρι τους ανέστιους γέροντες, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η Εκκλησία είναι κοντά τους, τους οραματισμούς και τις ανησυχίες του για το μέλλον της Ελλάδος και τις προβλέψεις του για τα όσα συμβαίνουν σήμερα και τέλος τη μέχρι τελευταίας του πνοής παροχή πνευματικών συμβουλών και προτροπών προς όσους ευρίσκοντο πλησίον του. Επεσήμανε, επίσης, την αγάπη και την αφοσίωση του Χριστοδούλου προς την Εκκλησία και την Ελλάδα και τις παρακαταθήκες που ἀφησε και που είναι πάντα επίκαιρες, ιδιαίτερα σήμερα, που γίνεται προσπάθεια αποπνευματικοποίησης, αποχριστιανισμού και ο αφελληνισμού της κοινωνίας.

Ακολούθως, τελέσθηκε τρισάγιο επί του χιονοσκεπούς εισέτι τάφου του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Μνημόσυνο του Αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου στην Αθήνα»:

Ο Φθιώτιδος Συμεών περιοδεύοντας μέσα στα χιόνια…
29 Ιανουαρίου: Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιγνατίου Ιερομάρτυρος του Θεοφόρου
Πανήγυρις Τριών Ιεραρχών στα Τρίκαλα
Πέτρας Γεράσιμος: Η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου μάς ζεσταίνει από το κρύο που μας ταλαιπωρεί αυτές τις ημέρες
Αγρυπνία Υπαπαντής του Κυρίου στην Παλατιανή Ιλίου

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο