Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Να υπακούετε τους πνευματικούς σας πατέρες

Να υπακούετε τους πνευματικούς σας πατέρες

Να υπακούετε τους πνευματικούς σας πατέρες

Να υπακούετε τους πνευματικούς σας πατέρες

Το να μην υποταχθεί κανείς σε πνευματικό πατέρα κατά μίμηση του Χριστού που υποτάχθηκε μέχρι Σταυρικού θανάτου στον Πατέρα Του, σημαίνει και ότι δεν θα αναγεννηθεί. Εκείνος τώρα που δεν έγινε αγαπητός υιός αγαθού πατέρα, και έτσι δεν αναγεννήθηκε από το Λόγο και το Πνεύμα, πώς θα γίνει ο ίδιος αγαθός πατέρας αγαθών υιών και πώς θα γεννήσει αγαθά πνευματικά τέκνα, όμοια στην αγαθότητα με τον πατέρα τους; Διαφορετικά, κατά το δένδρο θα είναι οπωσδήποτε και ο καρπός του. (Άγιος Νικήτας ο Στηθάτος)

Να πείθεστε και να υπακούετε στους πνευματικούς σας πατέρες, διότι αυτοί αγρυπνούν για τις ψυχές σας, σαν άνθρωποι που θα δώσουν λόγο για εσάς. Να συμβουλεύεσαι και να υπακούς μέχρι τέλους στους πνευματικούς σου πατέρες, για να σωθεί η ψυχή σου και να γίνεις κληρονόμος των αιωνίων και αφθάρτων αγαθών. Γι’ αυτό θα υπακούσεις σ αυτούς, χωρίς καμιά αντιλογία, για να μην χαθεί η ψυχή σου. (Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς)

Μην δέχεσαι κατηγορίες κατά του πνευματικού σου πατέρα, μήτε να διευκολύνεις εκείνον που τον προσβάλλει, για να μην οργιστεί ο Κύριος για τα έργα σου και σε εξολοθρεύσει από τη χώρα της ζωής. (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής)

Ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλία μέσα από τις κατηγορίες των Αγίων – Γεροντικά, Προσευχητάρια, Ψυχωφελή, Λειτουργικά, Παιδικά, βιβλία που μιλούν στην ψυχή.

Βρειτε τα βιβλια εδω

Σχετικά άρθρα με «Να υπακούετε τους πνευματικούς σας πατέρες»:

Στην εορτή των Αγίων Πάντων
Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία
Άγιος Παΐσιος: Πόσους Αγίους θα παρουσιάσει ο Θεός στα κράτη…

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο