Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Θεολογικος Λογος » Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία

Αν η Πρόνοια του Θεού, μας παραχώρησε αξιώματα και εξουσία, ας γίνουμε μέσω αυτών ευεργέτες των ανθρώπων. Ας φτύσουμε το φοβερό εκείνο δηλητήριο, το τόσο επικίνδυνο για τη ψυχή μας, τον άλογο εγωισμό, που κάνει τους ανθρώπους άρρωστους, ή μάλλον θηρία και δαίμονες, μάστιγες της ανθρωπότητας και εχθρούς του εαυτού μας. (Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ)

Ο Θεός επιτρέπει τόσο τις καλές όσο και τις σκληρές πολιτικές εξουσίες. Τις πρώτες για να μας παρηγορούν, ενώ τις δεύτερες για να μας προκαλέσουν συντριβή και ταπείνωση. (Στάρετς Αντώνιος της Όπτινα)

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, θα έπρεπε να είναι Άγιος. (Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης)

Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια. (Αββάς Αγάθων)

Ο άρχοντας έχει την υποχρέωση, να φροντίζει για την σωτηρία των υπηκόων του, να εξημερώνει τον άγριο και τον ανυπάκουο, να τιμά τους αρίστους, να τιμωρεί τους μοχθηρούς και όλα αυτά πρέπει να τα κάνει εκπαιδευόμενος από το Θεό Λόγο. (Άγιος Κλήμης Αλεξανδρείας)

Άρχοντες πρέπει να ανακηρύσσονται εκείνοι που είναι στολισμένοι με όλες τις αρετές. Ή τουλάχιστον, αν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να είναι δικαιότατοι. Γιατί όσες παρανομίες κάνει ο άρχοντας, αυτές κατευθύνουν το μίσος και την οργή του λαού προς εκείνον που εξέλεξε τον άρχοντα. (Μέγας Φώτιος)

Ορθόδοξα Χριστιανικά Βιβλία μέσα από τις κατηγορίες των Αγίων – Γεροντικά, Προσευχητάρια, Ψυχωφελή, Λειτουργικά, Παιδικά, βιβλία που μιλούν στην ψυχή.

Βρειτε τα βιβλια εδω

Σχετικά άρθρα με «Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία»:

Άγιος Παΐσιος: Πόσους Αγίους θα παρουσιάσει ο Θεός στα κράτη…
Φως αληθινής γνώσεως
Για να μην πάθουμε κακό
Όταν προσεύχεσαι στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα
«Σ΄ αγαπώ, γιατί μου μοιάζεις!»

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο