Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Γεροντες » Συγχρονοι Γεροντες » Να παραμένουμε κοντά στο Θεό

Να παραμένουμε κοντά στο Θεό

κοντά στο Θεό Μεγάλη Σαρακοστή

Να παραμένουμε κοντά στο Θεό

Να παραμένουμε κοντά στο Θεό. Όσο είμεθα κοντά Του, ισχύει το: «Παρεμβαλεί άγγελος Κυρίου κύκλω των φοβουμένων αυτόν και ρύσεται αυτούς». Όταν ο βασιλιάς της Συρίας είχε στείλει στρατό να συλλάβουν τον προφήτη Ελισσαίο, ο προφήτης βρισκόταν με τον υποτακτικό του. Μόλις ο υποτακτικός είδε ν΄ ανεβαίνουν οι στρατιώτες, για να τους συλλάβουν, τρομοκρατήθηκε τον έπιασε πανικός. Και στράφηκε στον Ελισσαίο και του λέγει: «Για κοίτα, κύριε, τι γίνεται. Πόσοι έρχονται να μας συλλάβουν πως θα γλιτώσουμε;»

Ο προφήτης του απήντησε να μη φοβάται, διότι «πλείους οι μεθ΄ ημών υπέρ τους μετ΄ αυτών». Είναι πολύ περισσότεροι εκείνοι που είναι μαζί μας, παρά οι εχθροί μας που έρχονται να μας συλλάβουν Και προσευχήθηκε ο προφήτης Ελισσαίος στο Θεό και είπε: «Κύριε, άνοιξε τους οφθαλμούς του παιδιού, για να ιδή πως εσύ με υπερασπίζεις». Και πράγματι ο Θεός άνοιξε τους οφθαλμούς του υποτακτικού και είδε γύρω από τον προφήτη να είναι μία στρατιά ολόκληρη αγγέλων, που κρατούσαν πύρινα σπαθιά στα χέρια τους. Αμέσως η ψυχή του γέμισε από ικανοποίηση, από αγαλλίαση, και του έφυγε ο φόβος. Και φυσικά, δεν κατόρθωσαν να συλλάβουν και να θανατώσουν τον προφήτη Ελισσαίο. Πύρινα τάγματα αγγέλων, στρατιές αγγέλων, είχαν σταλεί από τον Θεό για να υπερασπίσουν τον προφήτη Του.

Αυτά δεν εγίνοντο μόνο τότε. Γίνονται στη ζωή κάθε ανθρώπου, όταν είμεθα άνθρωποι του Θεού. Η πίστις μας είναι στους αιώνες των αιώνων. Δεν ήταν μόνο για εκείνη την εποχή. Ούτε για την εποχή των Αποστόλων και των πατέρων. Αρκεί εμείς να είμεθα σαν αυτούς. Ο Θεός είναι ο ίδιος. «Χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας». Η ζωή μας, η ύπαρξή μας στα χέρια Του. Με απόλυτη εμπιστοσύνη όχι μόνο να αναφωνούμε, αλλά και να ζούμε το, «Εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα».

Γέροντας Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο