Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Γαλατάκη

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Γαλατάκη

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Γαλατάκη

Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Γαλατάκη

Μετά την εκδημία της Οσιωτάτης Καθηγουμένης της Ι. Μονής Αγ. Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης, Γεροντίσσης Φεβρωνίας (1924-2023), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023, μετέβη πάλι στην Ι. Μονή Γαλατάκη και απευθύνθηκε στην απορφανισθείσα αδελφότητα με πατρικούς λόγους.

Στη συνέχεια, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, διεξήχθησαν οι εκλογές μεταξύ των μελών της αδελφότητος, δια την ανάδειξιν νέας Ηγουμένης και νέων μελών του Ηγουμενοσυμβουλίου.

Κατόπιν Προσευχής και Δεήσεως, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία και για τις δύο περιπτώσεις και Ηγουμένη ανεδείχθη η Οσιωτάτη Μοναχή Μαριάμ (κατά κόσμον Αθηνά Πανουργιά), η οποία ενεγράφη στην Ι. Μονή, ως δόκιμη, το 1968, λαβούσα ψήφους τέσσερεις έναντι μιάς.

Ηγουμενοσύμβουλοι ανεδείχθησαν οι Οσιώτατες Μοναχές Χριστονύμφη και Πελαγία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τις εκλεγείσες και ευχήθηκε τα δέοντα στην αδελφότητα και αμέσως μετά άπαντες μετέβησαν εις το νέο κοιμητήριο της Ι. Μονής, όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επί του τάφου της μακαριστής Γεροντίσσης Φεβρωνίας νεκρώσιμο Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεώς της.

Συν Θεώ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, πρόκειται να τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντίσσης Φεβρωνίας και κατόπιν η ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης Γεροντίσσης Μαριάμ.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Γαλατάκη»:

22 Αυγούστου: Άγιος Αγαθόνικος και οι συν αυτώ Ζωτικός, Ζήνων, Θεοπρέπιος, Ακίνδυνος και Σεβηριανός
21 Αυγούστου: Άγιος Θαδδαίος ο Απόστολος
20 Αυγούστου: Προφήτης Σαμουήλ

Ακολουθήστε μας:
youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο