Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νεαπόλεως Βαρνάβας: Σε παρακαλώ να κομίζεις την αλήθεια του Ευαγγελίου ως πρόταση ζωής

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Σε παρακαλώ να κομίζεις την αλήθεια του Ευαγγελίου ως πρόταση ζωής

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Σε παρακαλώ να κομίζεις την αλήθεια του Ευαγγελίου ως πρόταση ζωής

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Σε παρακαλώ να κομίζεις την αλήθεια του Ευαγγελίου ως πρόταση ζωής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου π. Ευαγγέλου Μπαμπατζιάνη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Συκεών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον π. Ευάγγελο τον προέτρεψε, δια του λόγου του Αποστόλου Παύλου, «συ κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης Ιησού Χριστού», να αγαπήσει την άσκηση, τον αγώνα. «Ο Απόστολος, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, μάς δίνει μια εικόνα δυναμική, στην οποία αποτυπώνεται η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που αντιστέκεται, που μάχεται. Ο στίχος αυτός ανασύρει ένα άλλο Ευαγγελικό χωρίο: «εν τω κόσμω τούτω θλίψιν έξετε..», καθώς και το λόγο του Κυρίου «όστις θέλει οπίσω μου ελθείν αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι». Ένας καλός στρατιώτης ήταν και ο Άγιος Δημήτριος, ο Πολιούχος της Συμπρωτεύουσας. Αιώνες τού αποδίδουμε την προσήκουσα τιμή με το τροπάριο «Μέγαν εὕρατο, ἐν τοῖς κινδύνοις, σὲ ὑπέρμαχον, ἡ οἰκουμένη..» Είναι Οικουμενικός Άγιος ο Θεσσαλονικεύς μεγαλομάρτυρας!».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, και λίγο πριν την επίκληση του Αγίου Πνεύματος σε μια πιο προσωπική αποστροφή στο νεοχειροτονούμενο είπε: «Θέλω να σε παρακαλέσω αυτή η ευαγγελική αλήθεια, το «κακοπάθησον», ο σταυρός και η ανάσταση να είναι τα χαρακτηριστικά της διακονίας σου. Σε λίγη ώρα, με την έλευση του Αγίου Πνεύματος, θα βιώσεις την προσωπική σου Πεντηκοστή. Θα αξιώνεσαι να προσεγγίζεις την Αγία Τράπεζα. Σε παρακαλώ να κομίζεις την αλήθεια του Ευαγγελίου ως πρόταση ζωής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνον όταν εσύ θα αγωνίζεσαι να ανακαινίζεις τον εαυτό σου με τον προσωπικό σου αγώνα και τη χάρη του Θεού».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε όλους όσοι αγαπούν την Εκκλησία να προχωρήσουν εις τα ενδότερα του καταπετάσματος!!

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νεαπόλεως Βαρνάβας: Σε παρακαλώ να κομίζεις την αλήθεια του Ευαγγελίου ως πρόταση ζωής»:

Η Εορτή του Αγίου Δημητρίου στη Νάουσα
Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε σπουδαία γυναίκα
Αιτωλίας Κοσμάς: Μόνο ο Κύριος μας ελευθερώνει!
Επιμνημόσυνη Δέηση για τον μακαριστό Μητροπολίτη Διοσπόλεως κυρό Προτέριο
Η τριακονταετής επέτειος αρχιερατικής διακονίας του Μητροπολίτου Ναζαρέτ
Θεία Λειτουργία στον Σεπτό Οίκο του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου Ιωαννίνων

Ακολουθήστε μας:
youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο