Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο πάτερ Εμμανουήλ ζούσε την εν Χριστώ ανακαινισμένη ζωή

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο πάτερ Εμμανουήλ ζούσε την εν Χριστώ ανακαινισμένη ζωή

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο πάτερ Εμμανουήλ ζούσε την εν Χριστώ ανακαινισμένη ζωή

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο πάτερ Εμμανουήλ ζούσε την εν Χριστώ ανακαινισμένη ζωή

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο, όπου και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού π. Εμμανουήλ Κοντάκη, ο οποίος πολύ εκοπίασε για την πνευματική οικοδομή του ποιμνίου του.

Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τύχων, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Αγίου Όρους, ο π. Μιχαήλ από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Αρκαδίας στην Κρήτη και ο π. Ιγνάτιος στενός φίλος του εκλιπόντος πατρός.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη σύγκληση της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια της Βιθυνίας και στο θέμα που την απασχολούσε: οι αιρετικές δοξασίες του Άρειου.

«Ο άνθρωπος διασπά την ενότητά του με το Θεό, υπογράμμισε με επίταση ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, ο άνθρωπος με αλαζονεία, με έπαρση επιλέγει την έξοδό του από την κοινωνία με το Θεό. Επιδιώκει τη «θέωση» κυνηγώντας τη δόξα, τα χρήματα, τη δημοσιότητα. Ειδωλοποιεί τον εαυτό του και αρνείται πεισματικά τη θεότητα του Τριαδικού Θεού.

Ο Χριστός λίγο πριν το Πάθος προσεύχεται για το ανθρώπινο γένος και παρακαλεί τον Πατέρα Του να κρατήσει ενωμένους τούς ανθρώπους, ενωμένους με το Θεό, ενωμένους μεταξύ τους. Ο Χριστός μέσα στους αιώνες επιθυμεί τη σωτηρία των ανθρώπων, «διψά» τη θέωσή τους. Μέσα στην πανσοφία Του γνωρίζει ότι ο δρόμος για τη θέωση διέρχεται μέσα από τη μετοχή στην αγάπη του Θεού, η οποία αποκαλύπτεται στην ενότητα».

Ο Σεβασμιώτατος με ευγνωμοσύνη μνημόνευσε επίσης την ποιμαντική προσφορά του μακαριστού π. Εμμανουήλ Κοντάκη στην Ενορία. Είπε χαρακτηριστικά:
«Ο π. Εμμανουήλ μεταμόρφωνε τον κόσμο αθόρυβα. Αγάπησε πολύ την Ενορία του και εργάστηκε με αυταπάρνηση. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής του εργασίας «Καινός άνθρωπος. Καινή κτίση» προφητικά δήλωνε την πορεία του: ο π. Εμμανουήλ ζούσε την εν Χριστώ ανακαινισμένη ζωή».

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο πάτερ Εμμανουήλ ζούσε την εν Χριστώ ανακαινισμένη ζωή»:

Άρτης Καλλίνικος: Αληθινή ζωή είναι η σχέση με τον Αναστημένο Χριστό
Εορτή Οσίων Άννας της Λαρισαίας και του υιού αυτής Ιωάννου στη Λάρισα
Συγκλονιστική η συμμετοχή των Πατρινών στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό
Χειροτονία νέου Διακόνου στον Καθεδρικό Ναό Κομοτηνής
Η Λευκωσία εόρτασε τον Πολιούχο της
Ευχές προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τα ονομαστήριά του

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο