Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Χειροτονία νέου Διακόνου στην Κέρκυρα

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Κέρκυρα

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Κέρκυρα

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Κέρκυρα

Στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων πατέρων της παλαιάς πόλεως Κερκύρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής των Αγίων Πατέρων 13 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Κατά την θεία λειτουργία ο κ. Νεκτάριος χειροτόνησε σε διάκονο τον εκ Ρωσίας καταγόμενο κ. Δημήτριο Μπεσέντιν, έγγαμο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος κατοικεί στην Κέρκυρα. Απευθυνόμενος στον νεοχειροτονούμενο ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε την χαρά του που ένας συνειδητός χριστιανός αποφάσισε να αφιερωθεί στην Εκκλησία, καθώς βαπτίστηκε σε ώριμη ηλικία, έμαθε τα ελληνικά στο Άγιον Όρος, όπου διέμεινε όσο χρειάστηκε στην Μονή Κουτλουμουσίου, και με την σύζυγό του και την κόρη του εγκαταστάθηκαν στην Κέρκυρα. Μορφωμένος, οικονομολόγος στην επιστήμη, αποφάσισε να δώσει τον εαυτό του στην Εκκλησία και να ακολουθήσει την οδό της ιερωσύνης. Η ιερωσύνη διακονεί την πίστη που οι Άγιοι Πατέρες, όντας στύλοι και φώτα της Εκκλησίας, ξεκαθάρισαν από τις αιρέσεις και τις κακοδοξίες. Γι’ αυτό και η ζωή του κληρικού είναι αγώνας αληθείας. Αυτή την ευχή της διακονίας της αλήθειας του Χριστού έδωσε ο κ. Νεκτάριος στον νέο κληρικό.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος είχε την χαρά να επικοινωνήσει με τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας των Αγίων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων Κιλκίς από την Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, τα οποία έκαναν λήξη των συναντήσεών τους με μικρή εκδρομή στην Κέρκυρα.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Χειροτονία νέου Διακόνου στην Κέρκυρα»:

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο πάτερ Εμμανουήλ ζούσε την εν Χριστώ ανακαινισμένη ζωή
Άρτης Καλλίνικος: Αληθινή ζωή είναι η σχέση με τον Αναστημένο Χριστό
Εορτή Οσίων Άννας της Λαρισαίας και του υιού αυτής Ιωάννου στη Λάρισα
Συγκλονιστική η συμμετοχή των Πατρινών στις τιμητικές εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο