Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας

Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας

Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π.Παντελεήμονα Αναστασιάδη, τον π.Νικηφόρο Καλαϊτζίδη, τον π.Βασίλειο Κούτλα και τους Διακόνους π.Δημήτριο Κυριάκου και π.Ελευθέριο Αμισηνόπουλο.

«Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας», με τούτη την αποφθεγματική φράση άρχισε το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τη σημερινή ευαγγελική περικοπή εστιάζοντας στη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τους δέκα λεπρούς: Οι λεπροί θεραπεύονται. Ένας μόνον επιστρέφει, για να ευχαριστήσει. Τότε ακούγεται το δικαιολογημένο παράπονο του Χριστού: «οὐχὶ οἱ δέκα ἐκαθαρίσθησαν; Οἱ δὲ ἐννέα ποῦ;». Ο Κύριος απαιτεί την ευχαριστία. Επιθυμεί να είναι σε διαρκή αγαπητική σχέση με τον κάθε άνθρωπο όπως η Αγία Τριάδα συνέρχεται αγαπητικά. Τι συνιστά όμως την αγάπη; «Αγάπη είναι να δεις στο δρόμο ένα λεπρό και να πάρεις το σώμα του και να δώσεις το δικό σου», αναφέρει ο Άγιος Αγάθωνας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Άρχοντα Λαοσυνάκτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας το Δήμαρχο και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ.Λάζαρο Κυρίζογλου.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Σχετικά άρθρα με «Νεαπόλεως Βαρνάβας: Ο βίος μας ιεροποιείται μέσα στο χρόνο του Θεού και στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας»:

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρου του Τήρωνος και Αγίου Γεωργίου Κερκύρας
Ιεραπύτνης Κύριλλος: Ας παρακαλέσουμε τον Κύριο να μας θεραπεύσει από τις ψυχικές και σωματικές αρρώστιες μας
Φλωρίνης Ειρηναίος: Ο Χριστός μας έδωσε εδώ στη Φθιώτιδα έναν δυνατό Άγιο
Η Εορτή της Παναγίας της Παραμυθίας στο Διδυμότειχο

Προσφορές - Proseuxi.Shop

Προσθέστε Σχόλιο