Προσευχή | proseuxi.gr
Αρχική » Επικαιροτητα » Νέοι της Μητροπόλεως Κίτρους στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Νέοι της Μητροπόλεως Κίτρους στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Νέοι της Μητροπόλεως Κίτρους στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Νέοι της Μητροπόλεως Κίτρους στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ογδόντα παιδιά λυκείου, από τις Κατηχητικές Συνάξεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη τους κ. Γεώργιο, επισκέφθηκαν την Ι. Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, αρχικά πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας Ραψάνης. Μετά την δέηση στο καθολικό της Μονής, προσφώνησε τα παιδιά η Καθηγουμένη γερόντισσα Μαρία, η οποία αναφέρθηκε στην πνευματική ζωή των νέων και την μαρτυρία της πίστεώς μας, στο σύγχρονο κόσμο.

Κατόπιν, οι νέοι επισκέφθηκαν τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, όπου προσκύνησαν τα Ιερά λείψανα του πολιούχου Αγίου των Λαρισαίων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, αφού πρώτα τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, διηγήθηκε την αναχώρηση των λειψάνων του Αγίου Αχχιλίου από την πόλη της Θεσσαλονίκης για τη Λάρισσα, η οποία πραγματοποιήθηκε το έτος 1981 και στην οποία είχε παραβρεθεί και ο ίδιος. Εν συνεχεία ο Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο και τα παιδιά και αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ι. Ναού.

Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος στο κηποθέατρο της Λάρισας. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Λαρίσης, καλοσώρισε τον Μητροπολίτη Κίτρους και τους νέους, και προσέφερε σε όλους αναμνηστικά.

Και αυτή η εκδήλωση του Γραφείου Νεότητας, εντάσσεται στα πλαίσια του ενδιαφέροντος της τοπικής Εκκλησίας για τους νέους, καθώς και για τη σύσφιγξη των μεταξύ τους σχέσεων και της πνευματικής αλληλοβοηθείας.

Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Νέοι της Μητροπόλεως Κίτρους στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Νέοι της Μητροπόλεως Κίτρους στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Σχετικά άρθρα με «Νέοι της Μητροπόλεως Κίτρους στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)»:

Πανήγυρις Αγίου Δημητρίου Στρατοπέδου Καρατάσιου
15 έτη Αρχιερατείας Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου (ΦΩΤΟ)
Ιερείς: Δεν θα κηδεύουμε όσους αποτεφρώνονται
Εορτή Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και Αποστόλου
Καύση των νεκρών ώστε να ξεχάσουν την άλλη ζωή – Άγιος Παΐσιος

Ακολουθήστε μας:
instagram youtube

Στείλτε μας ειδήσεις, φωτογραφίες & άρθρα στο: info@proseuxi.gr

Προσθέστε Σχόλιο